Genoptagelse af det fransk-britiske kamp drone program FCAS

Den britiske underminister for forsvarsminister Guto Bebb sagde annoncerede genoptagelsen af ​​arbejdet med at designe og fremstille en skjult kampdroni 2030. Projektet Unmanned Combat Air Vehicle (UCAV) var et af nøgleelementerne i Lancaster-aftalerne, men efter afstemningen om Brexit blev det sat i bero. Derudover ønskede briterne flere detaljer om det fransk-tyske nye generation af jægerprojekt.

Kampdroneprogrammet er strategisk for de franske og britiske luftvåben. Baseret på stealth-teknologier, der er forskellige fra dem, der bruges af F22, F35, men også Su-57 eller den kinesiske J-20, vil den fransk-britiske UCAV ikke kunne spores af de lavfrekvente radarer, som begynder at udstyre styrkerne. De vil derfor tillade de franske og britiske luftstyrker ved at bruge Rafales og Typhoon, for at bevare deres evner til at "Enter First" på trods af fremskridt inden for luftværnssystemer.

Dette program vil også give luftfartsindustrien i de to lande mulighed for at bevare deres teknologiske ekspertise, især i lyset af den amerikanske og kinesiske luftfartsindustri, som begge er ved at udvikle stealth-kampdroneprogrammer.

Det udgør også et væsentligt kommercielt argument for begge industrier mod den amerikanske F35. Faktisk vil han tillade Rafale samt kl Typhoon Briterne har kapaciteter svarende til eller endda bedre end F35, som nu er et hit i Europa. Således har Frankrig integreret i udbuddet af Rafale for Belgien, integrationen af ​​belgisk industri i FCAS-programmet (Future Air Combat System), hvor kampdronen er en af ​​hovedaktørerne.

Det er i dag tilbage at kende den tyske holdning til emnet, da den havde tilkendegivet sin interesse for dette projekt, mens Storbritannien havde tilkendegivet, at man ønskede at tilslutte sig det fransk-tyske jagerprogram.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW