68% af indisk hærudstyr ville være forældet

Et kollektiv af indiske forsvarsofficerer og embedsmænd offentliggjorde en artikel i "The Economist" om de indiske hærees meget bekymrende tilstand. Ifølge dem, 68% af indisk hærudstyr ville være forældet("vintage" i teksten), og kun 8% af udstyret ville være "moderne" ("top of the art" i teksten). Mens Kina således opererer meget moderne fly som J10, J15, Su35 og J-20 stealth jagerfly i sit luftvåben, bruger Indien stadig massivt ærværdige, men forældede Mig21'er fra 60'erne og Jaguarer fra 70'erne. for ibrugtagning af den 36 Rafale bestilt fra Frankrig, hvis levering begynder i 2019, kan den kun stole på sine 250 SU-30 MKI'er og omkring tres Mirage 2000'er, begge fly designet i 80'erne.

Situationen er ikke bedre for flåden, der driver et ikke-operationelt hangarskib, der mangler ubåde indtil ibrugtagningen af ​​de første Scorpene-ubåde designet af Naval Group og ødelæggere og fregatter, der dateres tilbage til dem også fra 70'erne. Endelig fortsætter den med at bruge kopier af sovjetiske T-80'ere og BMP-2-infanterikampvogne fra 60'erne for hæren.

Hvis den indiske hær havde formået at få overtaget over de pakistanske styrker i 65, og så godt det kunne modstå den kinesiske offensiv i 1962, er det usandsynligt, at det vil lykkes i dag, givet styrkernes forældelse.

Indien er et paradoks, som er meget svært for os, vesterlændinge, at forstå. I en næsten permanent situation med konflikt med Pakistan og i stigende grad konfronteret med kinesiske ønsker i Indo-Pacific-zonen og i Himalaya, forbliver den viklet ind i magtkampskonflikter og fryser talrige udstyrsprogrammer af sine styrker, uanset hvor uundværlige.

Franske forhandlere oplevede dette med MMRCA-kontrakten, der vedrører leveringen af ​​18 Rafale bygget i Frankrig, derefter fremstilling af 106 Rafale licens i Indien. På trods af det indiske luftvåbens insisteren på at udruste sig selv så hurtigt som muligt med adskillige eskadriller af Rafale, lukkede den daværende forsvarsminister konstant alle døre for forhandlinger med konsortiet Rafale, så kontrakten i sidste ende måtte annulleres, og erstattes af en hyldeordre på 36 fly bygget i Frankrig. Selve denne kontrakt er blevet angrebet i flere måneder af den indiske opposition under påskud af, at den ville være for dyr, mens den kun dækker 36 fly alle de tilpasninger, der er specifikke for det indiske luftvåben, såsom Brahmos-missilets bæreevne. Mens det indiske luftvåben håbede, at en ny ordre på 36 fly ville blive annonceret under præsident Macrons besøg i Indien i marts 2018, skete dette ikke på grund af disse angreb.

Det indiske luftvåben ønsker at opruste massivt med Rafale at det pressede regeringen til at sætte spørgsmålstegn ved udbuddet, der skulle erstatte IAF's Mig21 med et enmotors fly, og som havde set den amerikanske F16 og den svenske Gripen komme til finalen. Det erstattes af et mindre restriktivt udbud, der tillader mellemstore multimissionsfly, som f.eks Typhoon, F18, Mig35 og naturligvis Rafale, at deltage. Imidlertid Rafale havde allerede slået alle disse enheder under MMRCA-udbuddet, og de franske producenter af konsortiet Rafale var i stand til at investere massivt i indisk industri på grund af 50 % offset-klausulen knyttet til den oprindelige kontrakt for 36 fly. Faktisk konsortiet Rafale i dag har ikke kun et fly, der allerede er udvalgt af IAF, og som skal tages i brug i 2019, men også den industrielle infrastruktur til at implementere præsident Moodis "Make in India"-politik.

Overalt i verden ville sejren blive opnået for Rafale ... men ikke i Indien... USA har således indledt en massiv offensiv for at få Indien til at udstyre sig med amerikansk udstyr og derved tilslutte sig den vestlige alliance mod Kina, organiseret omkring den amerikanske flåde. Fremtiden for Rafale i Indien vil derfor ikke afhænge af ydeevnen eller prisen på enheden, men derimod af den indiske tilknytning til sin ikke-tilpasningspolitik, som den har fastholdt siden sin uafhængighed.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler