Rusland til at sætte i brug sin nyeste langdistancerede anti-fly missil model

Ifølge det russiske forsvarsministerium, afprøvning af den nye 49N6 langdistance anti-fly missil, som vil udstyre batterierne i det berømte S-400-system, er kommet ind i deres sidste fase, og missilet skal begynde at blive leveret til operationelle enheder inden årets udgang. Dette missil vil bringe den maksimale rækkevidde af S-400 til 400 km mod fly, krydstogtsmissiler og "manøvrerende atmosfæriske genindtrækningskøretøjer", nemlig ballistiske missilstridshoved. Dette missil vil også udstyre det nye S-500-system, der vil erstatte S-300 i anti-ballistisk missilforsvar, og som annoncerer en rækkevidde på over 2000 km.

Hvis der er et område, hvor russisk teknologi er væsentligt bedre end vestlig teknologi, er det luft-til-luft missiler. Og dette er ikke et nyt fænomen! Under Vietnamkrigen påførte de nordvietnamesiske SA-2 og SA-3 store tab på de amerikanske fly, især på B-52-formationer, der skulle bombe Hanoi og Haiphong. Senere var det det israelske fly, der havde den vanskelige oplevelse af SA-6-batterierne og de egyptiske SA-7-bærbare missiler i 1973 under Yom Kippur-krigen.

I dag implementerer Rusland ikke mindre end 6 forskellige landsystemer:

  • S-400 til dybdegående antiluftskyts forsvar (op til 400 km)
  • S-300 til luftværn og antimissilforsvar op til 300 km, snart erstattet af S500
  • BUK-systemet, luftværns- og antimissilforsvar op til 40 km
  • TOR-systemet, mobilt luftværn, op til 15 km
  • Pantsir-systemet, et meget mobilt antiluftværnssystem med meget kort rækkevidde, der er i stand til at opsnappe fly, helikoptere, missiler, droner og artillerigranater/raketter
  •  Endelig bruger Rusland adskillige modeller af radarstyrede selvkørende antiluftskytskanoner, der spænder fra 23 mm til 57 mm, og russiske infanteri- og panserstyrker har et meget stort antal MANPAD-missiler (SA-18 og SA-24)

Til sammenligning bruger USA i øjeblikket kun 3 (THAAD anti-missil, Patriot PAC-3 langtrækkende antiluftfartøjer og Stingers MANPAD), ligesom Frankrig (langrækkende SAMP/T, kortdistance Crotale, Mistral MANPAD) . 

Ud over antallet af systemer er det også gennem deres organisation, at Rusland er meget effektive: Hvert system er forbundet med de andre, udveksler engagement og måldata, og alt fungerer efter et redundant flerlagsprincip. Som sådan integrerer S-400-systemet alene, i russiske enheder, flere typer radarer og missiler, der bruges afhængigt af sagen.

Redundansen af ​​detektions- og aflytningssystemer inden for samme system giver også stor fleksibilitet i brug og udvikling til russiske systemer. Det var således "let" for russiske enheder at tilføje radarer i UHF-båndet, der var i stand til at detektere såkaldte "stealth"-fly som F22 eller F35, ud over de højfrekvente radarer, der allerede er i drift. Faktisk er det russiske luftforsvarsnetværk allerede i stand til at opdage og engagere stealth-fly på samme måde som ældre generationsfly. 

Det er interessant at bemærke, at i 1990, når man designer Rafale, medlemmer af luftvåbnets generalstab og Dassault-ingeniører, havde valgt ikke at investere i stealth, som det anså for dyrt og restriktivt, og som forlængede designperioden og omkostningerne ved enheden, mens de ifølge hende udviklede sig i radar og signalbehandling ville gøre denne teknologi ubrugelig i 2020/2025. Den foretrak derfor at stole på en anordning, der var i stand til at udføre indfald i meget lav højde og høj hastighed, udstyret med våben, der blev affyret fra sikker afstand, og som fødte Rafale og SCALP-missilet, selv meget snigende. Historien synes at vise dem ret.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler