Den nye version af Exocet forbedrer ydelsen af ​​det franske missil markant

Anti-skib missilfamilien MM40 Exocet er beriget med en ny standard, allerede i tjeneste på visse enheder i den franske flåde. MM40 Block3C ville have en ny søger, der er i stand til at skelne sine mål, det vil sige at genkende og ramme mål med den største militære værdi. Denne kapacitet er også integreret i de nye amerikanske LRASM-missiler, der erstatter Harpoons, og de norske NSM'er, der præsenteres som nye generations missiler.

Den franske flåde vil modtage 15 nye MM40 B3C-missiler i 2020, sandsynligvis for at udstyre de sidste to FREMM'er (8 enheder hver), og de MM40 B3-missiler, der i øjeblikket er i drift, vil gradvist blive bragt til denne standard. På den anden side er der ingen omtale af AM39-missilerne affyret af Rafales M eller Atlantic 2, ej heller til SM39 opsendt fra franske atomubåde. Det er dog sandsynligt, at disse to versioner også bringes til denne standard, hvilket giver en afgørende driftsmæssig fordel.

MM40-missilet har en rækkevidde på mere end 200 km og en høj subsonisk marchhastighed. Der er derfor en forsinkelse på mere end 10 minutter mellem affyring og nedslag, en periode, hvor konfigurationen af ​​målet kan udvikle sig. Det er netop på dette område, at MM40 B3C bringer stærk merværdi, da den er i stand til at identificere fra et sæt mål, det, der er af størst interesse (et hangarskib, et overfaldsskib, et forsyningstankskib... ). 

For at identificere mål konsulterer missilet en intern infrarød silhuetdatabase, en database beriget af den franske flåde, som udsender skibe og fly permanent på alle have. 

Bemærk at franskmændene og briterne arbejder sammen om at konstruktionen af ​​et nyt missil, en tid identificeret ved navnet Perseus identificeret ved akronymet FMAN/FMC for Future Anti-Ship Missile/Future Cruise Missile, som vil erstatte både missilerne fra Exocet-familien (AM39, SM39 og MM40) og missilerne fra SCALP-krydstogter. af det franske luftvåben og flådeflyvning, inden 2030. Det var derfor nødvendigt at modernisere Exocet (og SCALP) for at opretholde de franske hæres operationelle præstationer indtil leveringen af ​​det nye missil.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler