S-400 eksporteres meget godt

På kort tid blev det russiske S-400 langtrækkende luftbeskyttelsessystem et stjerneprodukt for russisk våbeneksport og blev endda et "marked erobring" produkt, som det er tilfældet i Tyrkiet.

Således offentliggjorde Tass-agenturet en artikel om ibrugtagning af det første kinesiske regiment udstyret med S-400-systemet, mindre end 3 måneder efter levering af leverancer til Kina. Med hensyn til Tyrkiet angav præsident Erdogan selv, at leveringsplanen for S-400-systemerne bestilt fra Rusland ville blive fremskyndet start i 2019. Hvad angår Indien, der endnu er erklæret modstander af Kina, skal aftalen om køb af 5 S-400-systemer afsluttes inden længe (med de nødvendige forbehold over for Indien)

I en tale den 13. februar 2018 satte den tyrkiske præsident Erdogan klart den nye køreplan, som han har til hensigt at implementere: "De, der tror, ​​at vi har slettet de lande fra vores hjerter, som vi for hundrede år siden trak os tilbage fra i tårer, tager fejl.” lancerede ReceiptS4 Erdogan foran sit parti, AKP. »Vi siger ved enhver lejlighed, at Syrien, Irak og andre steder på vores hjertekort ikke er anderledes end vores eget hjemland. Hvor end opfordringen til bøn høres, kæmper vi for at sikre, at et fremmed flag ikke hejses. De ting, vi har gjort indtil videre, blegner i forhold til de endnu større angreb, vi forventer i de kommende dage.'. 

Men osmanniske Epirus i begyndelsen af ​​det 20èmeårhundrede dækkede en stor del af det nuværende Mellemøsten, men også en del af Bulgarien, Makedonien og det nordlige Grækenland, samt Libyen. Vi forstår derfor, hvorfor antallet af hændelser i Det Ægæiske Hav med Grækenland steg med næsten 450 % i 2017. Vi forstår også, at Tyrkiet ikke vil stoppe Operation "Olivengrene" i Syrien, og at det sandsynligvis vil udvide den til irakisk Kurdistan.

I denne sammenhæng, og mens den mindste udtalelse fra en europæisk leder mod russiske positioner fører til kraftige angreb fra de tyrkiske myndigheder, men også offentliggørelse af dokumenter, der kompromitterer sikkerheden for de styrker, der er udstationeret i Syrien, er valget af S-400-systemet pr. de tyrkiske myndigheder er beslægtet med begyndelsen på et brud med NATO. Ufølsom over for kritik og trusler fra Vesten venter præsident Erdogan måske på, at NATO selv udelukker ham fra alliancen, for eventuelt at slutte sig til en beredskabsalliance med Rusland og Iran og dermed undgå, at en protestbevægelse fra militærets side bliver tilbage, for mange, knyttet til Atlanterhavsalliancen.

Vi kan dog undre os over den manglende reaktion fra NATO og EU på de stadigt stigende provokationer fra de tyrkiske myndigheder...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler