Den israelske luftvåben kunne favorisere nye F15 SE til nye F35

Ifølge en rapport fra generalstaben for det israelske luftvåben kunne IAF  prioritere bestilling af nye F-15 Strike Eagle-fly, to-sæders angrebsversion af F-15, til nye F-35s. Ifølge denne rapport udfører F-35 tilfredsstillende i de missioner, der er tildelt den, men IAF mener, at den har brug for mere for at opretholde den betydelige bombardement og angrebskapacitet, der leveres af F15 SE, der er i stand til at bære 3 gange mere våben end en F35 . 

Denne meddelelse undergraver i nogen grad ideen om en alsidig F35, hvor IAF synligt foretrækker at bruge den til specifikke missioner, såsom måludpegning eller undertrykkelse af fjendens luftværnsforsvar. Men i rapporten nævnes IAF's begrænsede budgetter gentagne gange. Vi forstår derfor, at indkøbs- og driftsomkostningerne for F35 udgør en hindring for dens anskaffelse i større antal af IAF, som fortsat mener, at et betydeligt luftvåben er afgørende for at opretholde en vedvarende krigsindsats. Det er med andre ord meget usandsynligt, at IAF vil tilslutte sig den "alle F-35"-doktrin, som det amerikanske luftvåben (og Lockheed) ønsker at påtvinge, især vestlige luftstyrker.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler