US Department of Defense suspenderer (endnu) levering af F35

I september og oktober 2017 suspenderede det amerikanske forsvarsministerium accept af F35'erne for de amerikanske hære på grund af overdreven korrosion og kvalitetskontrolfejl for fly fra Hill base i Utah. Hvis de korrigerende foranstaltninger er fundet og anvendt, er der stadig en klar uenighed om, hvem der skal betale fakturaen, mellem producenten og kunden. Dette er grunden til, at forsvarsministeriet suspenderede F35-leverancertil amerikanske styrker, indtil denne forskel er løst.

Bemærk, at andre monteringsanlæg, især dem i Italien og Det Forenede Kongerige, ikke påvirkes af dette problem. Forsvarsministeriets uforsonlighed er næppe overraskende, især da det indtil nu ganske lydigt har accepteret at tage ansvaret for en væsentlig del af budgetoverskridelser og forsinkelser, der er knyttet til F35-programmet. 

Faktisk er det sandsynligt, at denne reaktion er forbundet med den nylige meddelelse om opdelingen af ​​den centrale enhed af F35-programmet i 3 enheder, der er specifikke for hver væbnet styrke, der bruger flyet, nemlig US Air Force, US Navy and Marine Corps . Denne nye organisation sigter dog blandt andet mod at overføre en væsentlig del af vedligeholdelsen af ​​F35 fra producenten til de væbnede styrker, i et forsøg på at reducere de faraoniske vedligeholdelsesomkostninger for Lockheeds stealthjager til mere end $60.000 pr. time, mere end 3 gange prisen pr. flyvetime på en Rafale eller en F-18 E/F Super Hornet.

Denne overførsel vil dog føre til et betydeligt fald i den industrielle arbejdsbyrde, og derfor repræsenterer de amerikanske hære 80% af de samlede F35-ordrer, med mere end 2500 jetfly bestilt, 1763 alene til det amerikanske luftvåben. Det er indlysende, at Lockheed vil søge at kompensere for sine tab ved at hæve priserne på reservedele, flyopgraderinger og større besøg. Det er netop i denne sammenhæng, at de amerikanske væbnede styrkers uforsonlighed kunne være en del af, så de kan finde sig selv i en styrkeposition i de forhandlinger, der er i gang. Det er sandsynligt, at afstanden mellem industrimanden og de amerikanske væbnede styrker ikke vil være til fordel for enhedens eksportkunder, som sandsynligvis vil tjene som en justeringsvariabel...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler