Den nationale forsyningspligt fortsætter med at bekymre sig om hæren

CEMAT (stabschefen for hæren), general Bosser, indikerede under en høring for senatet, at hæren ville blive opfordret til at spille en rolle inden for rammerne af den universelle nationale tjeneste, hvis virkning vil være større, end vi forestiller os. 

Arbejdsgruppen om universaltjeneste skal aflevere sine konklusioner inden udgangen af ​​april, men militæret, og især hæren, er bekymret over virkningerne af dette projekt, mere for dets organisation end på dets budget. Faktisk er Land Operational Force (FOT), som repræsenterer hærens operationelle dimension, kun 77.000 stærk, hvilket kun ville repræsentere 10 % af de 800.000 unge, der skal overvåges hvert år.

Men i dette format kæmper hæren allerede for at udføre de forskellige missioner, der er tildelt den, især OPEX i Sahara-zonen og i Irak, vagtpostmissionen i Frankrig, mens den opretholder et tilstrækkeligt niveau af træning og genopbygning af styrker. Brugen, selv små, af disse tal til at overvåge SNU ser derfor ud til at være en fremtidig hovedpine for CEMAT. Bemærk, at det samme gælder for den franske flåde og luftvåbnet, idet de 3 franske hære har særligt små formater, givet det reelle operationelle pres.

Det virker meget vanskeligt at bede hærene om at deltage i denne SNU uden at planlægge en væsentlig stigning i militært personel og eftersyn af reserven/nationalgarden, langt ud over det, der blev defineret af LPM 2019-2025. På baggrund af en tjeneste på 1 måned pr. ung og 600.000 dygtige unge om året, vil det således være nødvendigt at tilføje et minimumstilsyn på 15.000 mænd og kvinder i konstant tid, dvs. 1 vejleder pr. 12 unge permanent, dette som synes at være et minimum for 24/24 supervision.

Tilføjer vi det personale, der står for support (måltider, tøj, infrastruktur, læger osv.), vil det derfor være 20.000 årsværk, der skal afsættes til dette projekt. Hvis hærene skulle stå for denne mission, vil det derfor være nødvendigt at øge dens arbejdsstyrke med 50.000 mand, for at kunne skabe en acceptabel rotation af personel til denne mission, uden at hindre den operative forberedelse, og de operative missioner dem selv. .

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler