Tyrkiet begynder at fremstille sin nye generation Altay-tank

- Annonce -

Det meddelte det tyrkiske forsvarsindustris undersekretariat, svarende til det franske DGA kontrakten om masseproduktion af den nye indfødte tunge tank, Altay, var blevet tildelt virksomheden BMC, der er co-ejet af en Qatar-fond og private tyrkiske investorer (inklusive en af ​​de højtstående embedsmænd fra partiet Retfærdighed og Udvikling, Receipt Erdogans parti). Det præcise beløb for ordren er ukendt, men pressemeddelelsen nævner flere milliarder dollars. Tyrkiet forventes at bestille mere end 1000 enheder af denne 65-tons tank beregnet til at erstatte den tyrkiske hærs M48 Patton og M60 kampvogne. 

Efter ATA T-129-helikopteren og Ada-korvetterne er Altay et symbol på Tyrkiets genvundne autonomi til produktion af forsvarsudstyr, et strategisk mål for præsident Erdogan. Tyrkiet bygger også et hangarskib og et "ny generation" kampfly og sigter mod at blive en af ​​Golflandenes vigtigste forsvarspartnere.

Den tyrkiske hær stødte på vanskeligheder med sine M60 og Leopard2-A4 tunge kampvogne under sin første intervention i Syrien "Euphrates Shield" fra 24. august 2016 til 29. marts 2017, hvor den mistede omkring ti tunge kampvogne Leopard2 og lige så mange M60 tanke. 

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler