Sea Fire-radaren, som skal udstyre FTI-fregatterne, går ind i produktionsfasen

Thales meddelte, at Sea Fire 500-radaren, som skal udstyre den franske flådes mellemstore fregatter, er kommet ind i produktionsfasen, hvilket betyder afslutningen på testfasen. SeaFire 500 repræsenterer en ny generation af multifunktionsradarer, der bruger 4 faste aktive AESA-antenner, der tillader detektering af supersoniske mobiler. 

Ifølge producenten har denne radar uovertruffen ydeevne i Europa med et meget omfattende spektrum af detektionsmuligheder og en betydelig rækkevidde. Denne radar er optimeret til implementeringen af ​​Aster30 antiluftværnsmissilet og Aster30Block1 antimissilforsvarsmissilet, samtidig med at den tillader implementering af mellem- og kortdistancemissiler, såsom Aster15, Mica VL og Mistral. 

Takket være sine 4 faste aktive antenner lider denne radar ikke af ulemperne ved roterende antenner, som hurtigt er forældede i forhold til supersoniske mobiler, og totalt ineffektive, når de overstiger mach 3. Der udvikles dog flere og flere antiskibsmissiler kl. høje supersoniske hastigheder. Det kan derfor ikke udelukkes, at denne type radar vil erstatte FREMM Herakles-radaren under deres midtvejseftersyn.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler