Schweiz kunne vælge passiv radar til at overvåge sin himmel og detektere stealth-fly

- Annonce -

Som en del af "AIR 2030"-programmet undersøger det schweiziske forbund meget seriøst muligheden for at indsætte ikke et konventionelt radarsystem, men passive radarer, ved hjælp af elektromagnetisk stråling knyttet til menneskelige aktiviteter.

Denne type radar har mange fordele, herunder at kunne detektere "stealth"-fly, men også passiv drift. I modsætning til traditionelle aktive radarer er passive radarer ikke detekterbare af det detekterede fly, som derfor ikke kan implementere modforanstaltninger såsom jamming eller lokkemidler. 

På den anden side, for at være effektive, kræver disse radarer en høj tæthed af elektromagnetisk stråling af menneskelig oprindelse, såsom den, der genereres af mobiltelefonnettet eller TNT. Denne tæthed er effektiv på schweizisk territorium.

- Annonce -

Et passivt system kan dog ikke bruges som den eneste løsning, og et traditionelt, aktivt system skal bibeholdes for at imødekomme alle scenarier.

Under alle omstændigheder, og som vi allerede har observeret, forventes detektionsværktøjerne til stealth-fly som F22, F35 eller Su-57 at blive udbredt i det kommende årti, således at denne stealth ikke længere vil repræsentere væsentlige fordele efter 2030 Et element, du skal huske på, når du forbereder dig på at bestille en enhed, der er meget dyrere end de andre, og som skal holde i 50 år, med løfte om en stealth, der ikke vil overstige 10 år.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler