Behovene for kortdistance-luftværn er pålagt vestlige hære

- Annonce -

Efter den ukrainske krise appellerede de baltiske stater til NATO om at styrke deres sikkerhed i lyset af styrkelsen af ​​russiske styrker ved deres grænser. Alliancens vigtigste hære forpligtede sig til at sikre denne beskyttelse. Men i modsætning til tidligere indsættelser har den potentielle modstander, de russiske styrker, betydelige luftmæssige og teknologiske aktiver. Dette er, hvordan mange hære genopdagede de behov, der er forbundet med denne type engagement, herunder tæt antiluftskyts forsvar af enheder.

Inden for den amerikanske hær, flere kortsigtede løsninger implementeres, herunder omplacering af Stingers-missiler, Stryker MSL udstyret med Hellfire Longbow-missiler, der formodes at være effektive mod langsomme fly, helikoptere og droner, eller Stryker MEHEL, udstyret med en 5 Kw laser.

De franske styrker har Mistral-missilet, et missil halvvejs mellem MANPAD og det indbyggede missil, som i øjeblikket er ved at blive designet til en moderniseret version. 

- Annonce -

Men i Frankrig, som i USA, Storbritannien eller Tyskland, er der ikke længere løsninger til at støtte mekaniserede styrker, som det var Roland og Roland2. Vesten går ind for luftværnsforsvar baseret på luftoverlegenhed og brugen af ​​langrækkende missiler, såsom Patriot eller Aster30. Men ingen af ​​disse løsninger giver den lydhørhed og fleksibilitet, der er afgørende for den mekaniserede manøvre, som de russiske styrker nyder godt af, med den meget effektive Pantsir, TOR-M1 og et stort udvalg af antiluftskytskanoner.

Det er sandsynligt, at det vestlige selskab først vil gå ind på markedet med et mobilt og pansret mekaniseret system, udstyret med kortdistancemissiler, der er effektive mod hele trusselsspektret, og et dygtigt AA-artillerisystem, vil vinde en vigtig del af et lovende fremtidigt marked .

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler