J-20 eksperimenterer med hjelmsigter

Det kinesiske luftvåben har kommunikeret om brugen af hjelmsigter ombord på sin nye langtrækkende stealth fighter J-20. Dette udstyr gør det muligt for piloten at lokalisere og udpege sine mål blot ved at bevæge hovedet.

Hjelmsigteteknologi er ikke ny, og mange luftvåben bruger den allerede på 4. og 5. generations jagerfly. Men det viser endnu en gang, at kinesisk teknologi har nået et avanceret niveau af modenhed og ydeevne.

For at være effektiv kræver det avancerede missiler, der er i stand til at manøvrere med betydelig de-pointing, talrige sensorer samt betydelige taktiske samarbejds- og datafusionsevner.

Hvis hverken det franske luftvåben eller den franske flådeflyvning i øjeblikket bruger en hjelmsøger på Rafale (af budgetmæssige årsager) er flyet naturligvis tilpasset til at udnytte det. Således rafales af de indiske luftstyrker og Qatarske kvinder vil blive udstyret med dem.  

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler