Kinas 2. hangarskib begynder søforsøg

Det andet hangarskib af den kinesiske flåde, som i øjeblikket er identificeret med koden Type002, har begyndte sine søforsøg denne søndag den 13. maj. Skibet vil påbegynde en række forsøg med det formål at teste fremdriftssystemet af denne 50.000-tons kæmpe, den mest imponerende militærbygning nogensinde designet og bygget af kinesisk industri.

Baseret på varigheden af ​​søforsøg med Kinas første hangarskib, Liaoning, skulle Type002 komme i drift i efteråret 2019. Hvis Type002 ligner sin forgænger, er det dog et nyt skib, der er helt designet i Kina, mens Liaoning var blevet erhvervet fra ukrainske skibsværfter efter Sovjetunionens opløsning. Mange forskelle er synlige mellem de to skibe, især hvad angår øen, elevatorerne og bygningens detekterings- og beskyttelsesudstyr. 

Ved at have et andet operationelt hangarskib vil Kina slutte sig til USA og Det Forenede Kongerige som de eneste nationer, der har den permanente kapacitet som en kampgruppe. Type-36, der er i stand til at transportere og betjene 24 fly, herunder 16 tunge J-002 jagerfly, vil være et stærkt symbol på den kinesiske flådes fremgang i magten på den internationale scene, i afventning af ankomsten af ​​Type 003, det næste kinesiske fly carrier, som denne gang skulle veje 70.000 tons og være udstyret med katapulter.

Kinesisk industri har haft held med at designe og bygge, inden for en kort tidsramme, et indfødt hangarskib, noget mange iagttagere troede umuligt for kun få år siden. Langt fra at være tilfreds med denne præstation, begyndte den hurtigt at designe og derefter konstruktionen af ​​en ny klasse hangarskibe, mere imponerende, og denne gang udstyret med katapulter. 

Gabet, der adskiller de to skibe, giver os mulighed for at få en idé om den fremtidige udviklingshastighed for kinesisk flådeflyvning. Med et nyt hangarskib hvert 3. år vil det derfor have 4 enheder i 2025, og de 6 enheder det sigter efter i 2030. Det er også sandsynligt, at de sidste to enheder i denne serie, PA 5&6, vil få en nuklear fremdrift , og kunne være af større tonnage, for at komme tættere på US Navy-standarder.

Ved at lave en fremskrivning baseret på den kinesiske flådeindustris nuværende produktion af overfladeskibe, som intet tyder på, at den vil falde i de kommende år, vil den kinesiske flåde i 2030 være sammensat af:

  • 6 hangarskib 
  • 3 til 4 LHD (helikoptertransportskib)
  • 6 til 9 LPD (angrebsskib)
  • 18 tunge destroyere/krydsere
  • 45 ødelæggere
  • 60 til 70 fregatter
  • 80 til 100 korvetter

50 % af disse skibe vil være mindre end 10 år gamle og 85 % mindre end 20 år gamle. Hvis denne flåde "kun" repræsenterer 50 % af den amerikanske flådes beholdning i toppen af ​​spektret, er den på den anden side meget mere udstyret end sidstnævnte i form af små enheder. Denne forskel forklares af en meget forskellig tilgang af de to flåder, hvor den amerikanske flåde er dygtig til massiv kraftprojektion, mens PLA ser ud til at favorisere defensiv tæthed artikuleret omkring flåde- og luftbaser, såsom Dette er tilfældet i det kinesiske hav. Ved at gøre det ser PLA ud til at være designet og optimeret til at hindre den amerikanske flådes manøvrefrihed og dermed dens operationelle effektivitet.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler