Udvidelsen af ​​kinesiske baser truer direkte Taiwan og Japan

Nylige satellitbilleder viser, at den kinesiske base i Xiapu, på Fuijan-provinsens kyst, er emnet talrige værker, der sigter mod væsentligt at styrke dets operationelle kapaciteter. Således blev 24 hærdede shelters i stand til at modtage et tungt jagerfly som Su-30/35 eller J-11/16 bygget og spredt på basen, foruden de 20 hærdede shelters, der allerede var til stede. Denne base tillader kinesiske fly at være mindre end 250 km fra Taipei, den taiwanske hovedstad, og 350 km fra den japanske kyst på øen Okinawa. 

Denne styrkelse er en del af en eskalering af spændinger i området, mens kinesiske styrker øger deres missioner og krigeriske erklæringer om øen Taiwan, og flere baser på de omstridte øer i Spratlys har været genstand for konsolidering og forstærkning af deres forsvar , med deployering af H-9 og YJ-12 anti-skib antiluftraketter.

Taiwansiske myndigheder har for nylig øget opfordringerne til at anskaffe nye amerikanske fly, især den lodrette/korte start F-35B, for at imødegå mulige kinesiske forebyggende angreb. USA har indtil videre ikke reageret på denne anmodning, til trods for at to fremtrædende medlemmer af Kongressen har indgrebet til fordel for USA. På den anden side har de amerikanske myndigheder givet deres samtykke til at fortsætte med moderniseringen af ​​160 F-160'erne implementeret af de taiwanske luftvåben, samt at bistå den lokale industri med at designe nye ubåde til at erstatte deres undervandsfartøjer fra de amerikanske lagre fra 50'erne.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler