Kan Kina og Rusland opnå en fordel over for amerikanske luftstyrker?

USA's militære magt er i høj grad baseret på dets evne til at sikre luftoverlegenhed, hvilket i høj grad afhænger af dets avancerede detektionsfly, såsom E3 Sentry, E8 JSTAR eller E2 Hawkeye.

Denne evne til at betjene disse systemer er i dag alvorligt kompromitteret af russiske og kinesiske styrkers fremskridt. Det er i hvert fald den observation, som flyvevåbnets sekretær, Heather Wilson, har gjort til medlemmer af det amerikanske parlament.

Ifølge hende har de to landes luftstyrker nu evnen til at eliminere disse enheder, selv de nyeste som E-8C, fra den første dag af en hypotetisk konfrontation.

Denne meddelelse er faktisk ikke overraskende for nogen, der nøje følger russiske og kinesiske militærstyrker. Således har Su-35'erne, betjent af de to luftstyrker, en rækkevidde på mere end 1500 km, og kan udsende R-77M1 missilet, der udstyret med en ramjet svarer til European Meteor , og er givet til bære mere end 175 km. Kina bruger også dette missil og denne enhed, og har også J-20 stealth jagerflyet, som alle analytikere er enige om, at dets hovedfunktion vil være at eliminere fjendens støttefly, såsom detektionsfly og tankskibe. Kina kan snart få en afgørende fordel på dette område med PL-15-missilet, der i øjeblikket er under udvikling, hvis rækkevidde ifølge kilder vil nå 320 til 400 km. Dette missil er specielt designet til at eliminere disse støtte- og detektionsfly, det er sandsynligvis heller ikke i stand til at opsnappe et manøvrerende jagerfly. 

Tabet af avancerede luftdetektionskapaciteter ville også skade de amerikanske F-22 og F-35'ers evne til at operere snigende, da flyene bliver nødt til at bruge deres kraftige radarer til at opdage trusler. På den anden side vil udvekslingen og sammensmeltningen af ​​data mellem enhederne gøre det muligt at bruge visse F-35/F-22 som detektionsfly, og andre som angrebsplatform, hvor sidstnævnte forbliver i passiv tilstand og derfor snigende. 

Under alle omstændigheder er den absolutte luftoverlegenhed, som udgjorde grundlaget for USA's og NATO's forsvarsstrategi i årtier, i bedste fald i dag kompromitteret. Ved at vide, at vestlige landstyrker altid har været numerisk ringere end russiske eller kinesiske styrker, synes vestligt militært hegemoni at være meget udbredt i dag.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler