Boeing ønsker at sætte en stopper for fantasier om stealth

- Annonce -

Under valget af præsident Trump håbede Boeing i en periode, at den hegemoniske periode for F-35 ville ende, givet præsidentens fjendtlige reaktioner på omkostningerne ved programmet. Det ser dog ud til, at Lockheed-US Air Force-parret fik overstået af de facto-alliancen mellem Boeing og den amerikanske flåde angående dette jagerfly. Sidstnævnte fik dog vedligeholdelsen af ​​A/F 18 E/F Super Hornet-produktionslinjen i de kommende år takket være yderligere ordrer fra den amerikanske flåde, især til Growler-jamming-enheden.

Faktum er, at Boeing stadig er fjendtligt indstillet over for F-35, et fly, der har den uheldige karakter at lukke det amerikanske hjemmemarked i årtier, fordi det samtidig påtvinges de 3 amerikanske hære ved hjælp af kampfly, luftvåbnet, flåden og Marinekorpset. Det er derfor et overlevelsesspørgsmål for kampflykomponenten i Boeing Grumman at få de politiske og militære myndigheder til at stoppe blindt med at støtte Lockheed-flyene, og give de to aktører mulighed for at dele markedet på længere sigt.

Med dette i tankerne besluttede Seattle-producenten at vise grænserne for stealth, hvilket stadig er et af de eneste argumenter for F-35, at flyet ikke har for eksempel super-cruise og har en radius af begrænset handling; og for at vise, at den seneste model af F18 ville være en modstander velegnet til at møde dette fly.

- Annonce -

Faktisk har F-18 et infrarødt frontsektorkamera, der er i stand til at detektere varmekilder på lang afstand, såsom et jagtfly. Denne metode er fuldstændig passiv, idet det målrettede fly ikke har nogen idé om, at det faktisk er blevet opdaget. Derudover har denne F18 en meget betydelig videosignal- og radarsignalbehandlingskapacitet, der gør det muligt for den at spotte et radarsignal og lokalisere dets kilde hurtigt.

Hvad Boeing netop har demonstreret er, at Rafale, udstyret med OSF (Frontal Sector Optics) og SPECTRA detektions- og selvbeskyttelsessystem, som den russiske Su 30 og 35, vil også være en formidabel modstander for F35, især da Rafale, hvis det strengt taget ikke er snigende, forbliver det alligevel diskret, hvilket gør det sværere at detektere på lang afstand med radar.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler