CAMM går i tjeneste med Royal Navy og snart med den britiske hær

Britiske styrker bruger i dag Sea-kortrækkende luftforsvarssystem.Wolf til beskyttelse af sine skibe, og Rapiers for beskyttelse af sine landstyrker. Samtidig med den franske klapperslange var disse to systemer allerede i brug under Falklandskrigen, hvor de mødte rigtig succes. Men mellem 1983 og 2018 har behovene i forhold til tæt luftværn og anti-missilforsvar udviklet sig betydeligt: ​​Manøvrering af supersoniske antiskibsmissiler, droner, krydsermissiler osv. På trods af udviklingen i det ærværdige havWolf og Rapier, var det på høje tid for de britiske væbnede styrker at tilpasse sig truslen.

Sådan blev CAMM, for Common Anti-Air Missile, født, et kortdistancemissil afledt af British Air-Air ASRAMM, der er i stand til at opsnappe mål, der når mach 2,7 i en afstand af 25 km. Når dette missil var blevet integreret i detektionssystemerne på Royal Navy's fregatter og Hærens Giraffe-radar, fødte dette missil Sea Ceptor- og Land Ceptor-systemerne, som udrustede henholdsvis Type 23 og Type 26 fregatterne, samt det 16. kongelige artilleriregiment.

Sea Ceptor, som blev erklæret operativ i denne uge på 3 type 23 fregatterfra Royal Navy, frembyder en fordel i forhold til Mica VL, også bygget af MBDA, men for Frankrig: dens reducerede dimensioner gør det muligt at indskibe den med 4 i en lodret affyringscelle, ligesom Sylver-cellerne 35. Som følge heraf er en lille skib, såsom en korvet, såsom Gowind 2500, kan have en meget betydelig luftforsvarskapacitet, der kan håndtere et mætningsangreb. Man må håbe, at i tilfælde af udviklingen af ​​MICA-missilet hen imod MICA 2, vil denne specificitet ikke blive ignoreret, da den præsenterer operationelle interesser, både for små og store enheder, og vil betinge eksportens succes. af dette fremtidige system.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler