Robotik og kunstig intelligens til at løse logistikrisici

Under den anden Golfkrig og Afghanistan-kampagnen oplevede vestlige styrker en faktor, som indtil da var blevet stærkt undervurderet: logistikkædens sårbarhed. Næsten halvdelen af ​​de amerikanske tab i Irak var således soldater tildelt logistiske opgaver, ofte fra nationalgarden. Med udvidelsen af ​​rækken af ​​artillerisystemer, luft-til-jord og jord-til-jord missiler og raketter, og udbredelsen af ​​drone-detektionssystemer, er denne sårbarhed øget yderligere i de senere år, især i et miljø med høj intensitet.

Af denne grund er væbnet britiske og américaines har hver især lanceret et program beregnet til at sikre disse logistiske konvojer, især dem, der opererer i nærheden af ​​indsatszoner, ved hjælp af robotsystemer. Den franske hær er også begyndt at tænke over emnet og forventer endda demonstranter til 2021, for potentielt at lancere et program under den nuværende LPM.

Selvom robotteknologi vil reducere den menneskelige risiko ved disse logistikkonvojer, vil det ikke styrke deres modstandsdygtighed og effektivitet. Det vil derfor ud over de oprindelige målsætninger være et spørgsmål om at kunne konsolidere logistikkædens effektivitet og mindske dens sårbarhed. 

Flere veje bliver i fællesskab undersøgt for dette problem, baseret på robotkøretøjer til land, land- eller luftdroner samt eksoskeletter, der gør det muligt for en infanterist at transportere store læs.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler