Nyt angreb på et Emirati-skib ud for Yemens kyst

Ifølge flere konsekvente rapporter, en emiratisk militærenhed blev angiveligt angrebet den 13. juni ud for Yemens kystaf et antiskibsmissil afsendt af Houti-styrker. Oplysningerne er stadig meget fragmentariske i dag, og der er endnu ikke kommet nogen bekræftelse fra de emiratiske myndigheder. Det ser dog ud til, at det berørte skib blev så hårdt beskadiget, at det sank, og at mindst 4 Emirati-søfolk døde i angrebet.

Emirati-flåden er en lille flåde, der opererer omkring ti lette korvetter inklusive 6 Combattante BR71 fra CMN. Vi kender stadig ikke, hvilken type skib, der er berørt, men dette plejer at vise, at behovet for selvbeskyttelseskapacitet for militære skibe er steget markant i de senere år. Faktisk, hvis adgang til antiskibsmissiler indtil for nylig var forbeholdt første-tiers flåder, er disse våben blevet bredt tilgængelige, hvilket sænker tærsklen for indgreb med disse våbensystemer og dermed risikoen for flådeenheder. Hvis en Aviso A69 kunne udføre militære missioner i lav- og mellemintensitetszoner for 20 år siden, er det ikke længere tilfældet i dag, og selv en snigende let fregat, hvad enten den er moderniseret eller ej, ville være meget udsat i disse missioner. 

Faktisk er begrebet skib af 1erog 2ndrang oprettet af den nationale flådes generalstab, er ved at miste sin betydning i dag, hvor skibe ikke har tilstrækkelige selvbeskyttelsesevner, er, uanset deres tonnage, begrænset i deres operationelle kapaciteter. 

Denne episode viser også det voksende behov for CIWS, tætte beskyttelsessystemer, et område, hvor den franske flåde og fransk industri, grusomt mangler knowhow og erfaring.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler