Parlamentet sikrer LPM, før det stemmer om det

LPM er ved at nå slutningen af ​​sin lovgivningsproces. Faktisk var teksten genstand for en aftale fra den blandede komité om de ændringsforslag, som Senatet har vedtaget, og som baner vejen for den endelige afstemning, som finder sted den 26. og 27. juni.

Senatet, hvis flertal af senatorer ikke er på linje med regeringen, vil meget væsentligt have styrket teksten, og sikre de midler, der er tilvejebragt for de væbnede styrker. Således blev ændringsforslaget, der sigter mod at udelukke finansieringen af ​​den fremtidige forsyningspligt fra LPM-omfanget, vedtaget, ligesom det, der henfører indtægter fra salg af infrastruktur fra Forsvarsministeriet til sidstnævntes budget.

Hvis generalstabene hilser denne LPM velkommen, den første som vender den langsomme (og nogle gange mindre langsomme) tilbagegang af den nationale væbnede styrke, vil det dog være langt fra at løse alle problemerne med udstyr, ydeevne og format for styrkernes hære.

For hæren vil de højintensive styrker således forblive særligt små, selv om der vil blive gjort en stor indsats for at erstatte den midterste panser, med kun 200 Leclerc kampvogne og 115 selvkørende kanoner. De lette gazellehelikoptere skal spille overarbejde, da de første leverancer af HIL-programmet først er planlagt til 2028, mens den næste fransk-tyske kampvogn først begynder at udruste styrkerne i 2035. Imens modtager de russiske styrker mellem 100 og 150 tunge kampvogne om året, hvilket forstærker de 2500 enheder på linje, samt omkring tredive artillerisystemer og lige så mange kamp- og transporthelikoptere.

For den franske flåde gælder det, at hvis den første SSN af Suffren-klassen og 5 fregatter (2 FTI, 2 FREMM DA og 1 FREMM) kommer i tjeneste på LPM, vil antallet af førsteklasses fregatter kun nå 12 enheder i 2025, mens opgivelsen af ​​flåden af ​​avisos/korvetter til fordel for patruljebåde på åbent hav er bekræftet. 

Endelig, for luftvåbnet, vil LPM se ibrugtagning af de nye A330 MRTT-tankskibe, 12 nye A400 Ms og 3 Hercules, men den effektive omkreds vil fortsætte med at falde, især for jagerflåden, med tab på 30 fly inden 2025.

Vi forstår derfor, at LPM kun kan anvendes fuldt ud, ellers vil de franske styrker miste hele sektioner af operationelle kapaciteter. Om morgenen, hvor Defense Europe blev bygget, ville det at gå glip af LPM-marchen være at gå glip af et vendepunkt i historien.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler