Tyskland i hjertet af USA's strategi for at påtvinge F35

Den føderale regering vil snart lancere udbudsproceduren for udskiftning af Luftwaffe Tornadoerinden 2025. 4 fly, 3 amerikanske og et europæisk, er i gang: F15C Strike Eagle, F18 E/F Super Hornet og F-35A Lightning II på den amerikanske side, og Typhoon af Eurofighter på den europæiske side.

Hvis Luftwaffe, hvoraf størstedelen af ​​lederne er delvist uddannet i USA, ikke lægger skjul på sit ønske om at udstyre sig selv med F35'er, giver den føderale regering åbenlyst fortrinsret til Eurofighter.

Hvad angår Frankrig, støtter det mere end åbenlyst valget af det europæiske fly, ved ikke at foreslå Rafale, hvilket ville være langt det mest passende valg til at erstatte Tornado i dens missioner, og konstant advare mod de ødelæggende virkninger, som Luftwaffes vedtagelse af F-35 kunne have på den europæiske luftfartsindustri, europæisk strategisk uafhængighed, og det fransk-tyske FCAS-program.

Denne franske støtte er ikke uden gensidighed. Faktisk arbejder Tyskland bag kulisserne i Belgien for at støtte det franske strategiske partnerskabstilbud snarere end den amerikanske F-35, og endda i lyset af det britiske tilbud om Typhoon.

Fordi ud over de astronomiske priser på F-35, til køb, men især til brug, med en pris pr. flyvetime i dag på over 60.000 $, pålægger valget af F-35 en meget stærk teknologisk afhængighed i forhold til USA og Lockheed. 

Under alle omstændigheder vil de tyske valg, og i mindre grad de belgiske, helt sikkert udgøre et vendepunkt for opbygningen af ​​Forsvarets Europa, så kært for Frankrig. Hvis de to lande mod alle forventninger traf valget af europæiske fly, kunne signalet faktisk få flere andre lande, altså Italien og Spanien, til at revurdere deres egen politik for afhængighed af den amerikanske industri og dens kontrol.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler