Rusland ønsker at starte konstruktionen af ​​et helikopterskib i 2021

Da det andet russiske angrebsskib af Ivan Green-klassen begynder sine søprøver, er feedback fra denne nye russiske landgangsfartøjstransport, der er beregnet til at være den russiske flådeindustris svar på annulleringen af ​​kontrakten med de franske BPC'er, ret dårlige, især med hensyn til bygningens nautiske kvaliteter.

Det er derfor, den russiske flåde har planlagt fremstilling af to nye bygninger af LHD-typen (for Landing Helicopter Dock, helikopterbærer) afledt af Priboy-konceptet fra Krylov designkontorer under den ti-årige udstyrsplan 2018-2027.

Tilsyneladende inspireret af Priboy-konceptet, der blev præsenteret for to år siden, vil den nye bygning dog få mindre dimensioner, og en tonnage på 14.000 tons i stedet for de 24.000 tons, der er planlagt.

Rusland har adskillige maritime kystlinjer, der ville drage fordel af sådanne skibe: Nordsøen og Atlanterhavet, Østersøen, Sortehavet og Middelhavet, Stillehavet. Sådanne skibe ville i høj grad øge de russiske styrkers taktiske muligheder og dets store flådetroppeenheder. Indsættelsen af ​​sådanne fartøjer kan dog ikke forudses uden betydelig luft- og antiubådsbeskyttelse, og den russiske højsøflåde vil ikke være i stand til at stille de nødvendige fartøjer op før 2024/2025, og ankomsten af ​​de 8 Super Gorshov tunge fregatter, moderniseringen af ​​de 2 Kirov og de 3 Slavaer, og måske ankomsten af ​​de første lidere.

Indtil da vil de russiske styrkers flådemobilitetskapacitet forblive begrænset, hovedsageligt begrænset til lukkede have som Østersøen, Sortehavet og muligvis Middelhavet.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler