Det Forenede Kongerige vil alene finansiere sit FCAS-projekt

Ifølge en erklæring fra det britiske forsvarsministerium, BAe er blevet tildelt en kontrakt om at fortsætte udviklingen af ​​Future Combat Air Systemeller FCAS. Der er ingen omtale i denne pressemeddelelse af noget samarbejde med franske industrier, selvom projektet oprindeligt skulle være omdrejningspunktet for det fransk-britiske samarbejde, der blev beseglet af Lancaster-House-aftalerne i 2011.

I en første fase af denne udvikling skulle hvert land udvikle sin egen demonstrator, for at kunne udgøre et teknologisk katalog, der skulle tjene som ramme for fremtidige fælles resultater. Sådan udviklede BAe Taranis, mens Dassault med 4 europæiske partnere udviklede Neuron.

Efter Brexit-afstemningen satte Storbritannien og Frankrig projektet i bero for at vente på mere klarhed om muligt samarbejde. Men efter valget af præsident Macron og meddelelserne om det fransk-tyske FCAS-program advarede briterne franskmændene om, at der ikke længere var spørgsmål for dem om at udvikle en kampdrone, og at de ville udvikle en rekognosceringsdrone i stedet for. . Faktisk blev FCAS-programmet et simpelt teknologisk samarbejde mellem Frankrig og Storbritannien, og kampdroneprojektet blev knyttet til FCAS-programmet.

Det er i denne sammenhæng, at denne udmelding kommer, og præciserer tingene. Det er klart, at BAe har mandatet til at udvikle FCAS-programmet, og ikke en simpel rekognosceringsdrone. Vi forstår derfor, at udelukkelsen af ​​briterne fra FCAS-programmet har sat betydelige spor, og at det fransk-britiske samarbejde i forsvarsspørgsmål, selvom det er rigt på succes, sandsynligvis vil blive ofret på alteret for en vis overdreven germanofili. Dette er så meget desto mere beklageligt, da tidsplanen for FCAS, som oprindeligt skulle tages i brug i 2030, svarede til et stærkt operationelt behov, forbundet med stigningen i magten til adgangsnægtelsessystemer, hvilket forhindrede enheder som f.eks. Rafale eller Typhoon for at sikre luftoverlegenhed.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW