D.Trump forlader NATO-topmødet med absurde krav

- Annonce -


Forudsigeligt gik NATO-topmødet i Bruxelles den 11.-12. juni ikke godt. Og det er en underdrivelse... Tonen har været slået an i flere uger, og den amerikanske administrations uophørlige angreb på dens allierede, især mod Tyskland, anklaget for at være underordnet og for at berige Rusland.

Og under mødet den 12., som skulle vies forholdet til Ukraine og Georgien, var spændingerne så store, at repræsentanterne for de to lande blev bedt om at forlade lokalet, så mødet kun kunne fortsætte mellem medlemmerne. Det var dengang, at præsident Trump så at sige stillede et ultimatum til de rigeste europæiske lande, kræver, at de afsætter 2 % af deres BNP til deres forsvar inden årets udgang, Ellers USA vil tage sit ansvar "vi gør vores egne ting"i teksten.

- Annonce -

For at konkludere, som om det ikke var nok, specificerede han, at NATO-landenes mål ikke skulle begrænses til 2 %, men sigte mod 4 % af BNP.

Disse krav er lige så usammenhængende, som de er absurde...

På den ene side kan præsident Trump ikke ignorere, at ingen europæisk regering vil være i stand til at give efter for hans edikter under straf for at skabe en ekstraordinær populistisk bronca i deres land. 

- Annonce -

På den anden side er det simpelthen ikke juridisk muligt for en demokratisk europæisk regering, også medlem af EU og eurozonen, at øge sine forsvarsudgifter på denne måde ensidigt med så kort en deadline.

Lad os tilføje hertil, at størstedelen af ​​de europæiske hære, inklusive Frankrig, simpelthen ikke ville vide, hvad de skulle stille op med en sådan stigning i kreditten på så kort sigt, eller i hvert fald at gøre noget sammenhængende. De vil naturligvis kunne bestille udstyr, men forsvarsindustrien ville finde sig i at være ude af stand til at producere til tiden, og under alle omstændigheder kæmper alle europæiske hære med at rekruttere i dag.

Hvad angår målsætningen på 4 %, har det simpelthen ingen væsentlighed, hvilket bringer de europæiske landes kumulative forsvarsbudget op på næsten 600 milliarder dollars om året, næsten 10 gange Ruslands budget. Hvad ville europæiske lande gøre med et budget mere eller mindre svarende til USA's? Hvad ville Frankrig gøre med 8 hangarskibe, Tyskland med 6000 kampvogne eller Storbritannien med 1000 kampfly?

- Annonce -

Fordi det er, hvad et 4 % Europa ville tillade at finansiere...

Dette ville også være et meget dårligt signal sendt til verden, og et endnu hurtigere våbenkapløb end det igangværende i øjeblikket ville uden tvivl opstå. Dette ville også føre til reel panik i Rusland, som mekanisk ville styrke dets forsvar og rykke endnu tættere på Kina.

Disse punkter kan ikke ignoreres, hverken af ​​europæiske ledere eller af præsident Trumps rådgivere. Dets krav minder mere om forberedelserne til, at USA forlader NATO, eller i det mindste et forsøg fra Trump-administrationen. Det skal bemærkes, at den amerikanske kongres allerede har gjort opmærksom på, at den er imod at forlade NATO, og dermed bekræftet, at hypotesen faktisk er på bordet.

Det er usandsynligt, at de meget magtfulde modmagter i USA vil lade præsident Trump gå igennem med sit projekt, men faktum er, at dette repræsenterer den største eksistentielle krise for NATO siden dets oprettelse, en krise forstærket af Tyrkiets stadig mere afskyelige holdning ( men det er et andet emne).

Det forekommer derfor væsentligt inden for en kort tidsramme, at europæiske lande, herunder Storbritannien, træffer de nødvendige beslutninger for at kunne sikre beskyttelsen af ​​kontinentet uden at ty til USA's militære magt. En hård kerne af europæiske lande, for eksempel de 12 lande i alliancen eller Europa af 15, på grundlag af et initiativ fra de 3 store europæiske nationer (Tyskland, Frankrig, Storbritannien), kunne udgøre rammen og definere den fælles målene for en afbalanceret og selvstændig europæisk forsvarsalliance.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler