Marinen udsættes farligt for demokratisering af anti-skibets missiler

- Annonce -

Den 4. maj 1982 sænkede et Exocet AM39-missil affyret af en patrulje af 2 argentinske superflagskibe den britiske destroyer Sheffield. Inden afslutningen af ​​Falklandskrigen vil de 9 Exocet-missiler, der er til rådighed for de argentinske styrker, have forårsaget to andre ofre, logistikskibet Atlantic Conveyor den 25. maj, der tog næsten hele det britiske Chinnok og destroyeren Glamorgan med sig. destroyer HMS Glamorgan, stærkt beskadiget den 12. juni.

Men fra starten af ​​konflikten satte de franske myndigheder argentinsk forsvarsmateriel, og især Exocet-missilet, under embargo. For hvis den argentinske flåde havde haft omkring tredive AM39 exocets som planlagt, ville forløbet af Falklands-kampagnen højst sandsynligt have fået en helt anden afslutning.

Dette eksempel, som ganske vist er lidt dateret, demonstrerer perfekt den kraft, som antiskibsmissiler repræsenterer i dag. De saudiske og emiratiske fregatter, der blev slået ud for den yemenitiske kyst, viser, at truslen stadig er relevant, men frem for alt, at antiskibsmissilet ikke længere kun er forbeholdt større stater.

- Annonce -

således, kinesiske modeller, men også russiske, tyrkiske, koreanske og vestlige, er blevet massivt solgt rundt om i verden, til regimer, der nogle gange er skødesløse, eller blot er korrupte. Faktisk er truslen fra antiskibsmissiler ikke længere eksklusiv for højintensive konflikter alene.

Men hvis der er en flåde, der ikke har taget højde for denne trussel, er det den franske flåde!

Det er almindelig kendt, at franske skibe generelt er dårligt bevæbnede. Du behøver kun at se på en Light Stealth Fregate for at blive overbevist. De fremtidige FTI'er, der er i stand til at bære 32 vertikale siloer, vil kun blive leveret til den franske flåde med 16 af disse siloer, og derfor missiler.

- Annonce -

Men frem for alt har den franske flåde aldrig været i stand til at udstyre sine skibe med meget kort rækkevidde forsvarssystemer, eller CIWS, som den amerikanske Phalanx, den hollandske målmand. I bedste fald er de udstyret med fjernbetjente kanoner, som ikke er i stand til at opsnappe et antiskibsmissil, og med mistralmissiler, hvis effektivitet mod hurtige missiler er meget tvivlsom.

Denne svaghed, der er et resultat af økonomiske voldgifte som følge af afslutningen på den kolde krig, vil sandsynligvis i dag have tragiske konsekvenser...

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler