Hvor er den britiske storm på vej hen?

- Annonce -

Den store overraskelse ved 2018 Farnbourouh Show var uden tvivl den britiske regerings annoncering af "Tempest"-programmet, en ny generation af jagerfly, som skal bygges op omkring knowhow og det britiske BITD. Hvis programmet, da det blev annonceret, først og fremmest skulle være europæisk, hvor BAe, Rolls-Royce og italienske Leonardo blev associeret (Italien har på ingen måde angivet sin deltagelse i programmet), var der også tale om SAABs deltagelse. som en del af det svenske flygvapnet2020-program. 

Siden denne meddelelse er tingene blevet meget forvirrende omkring programmet. Ønsket er tydeligt udtrykt af den britiske regering om at positionere sig som et alternativt program til det fransk-tyske FCAS, hjulpet heri af en vis rigiditet fra Paris og Berlin, når det kommer til at åbne op for andre partnere, før alle punkter er blevet bedømt. Det ville ikke være klart fastslået mellem Frankrig og Tyskland. Faktisk har briterne forsøgt at forføre de fleste europæiske partnere, fra Italien til Spanien, til at forsøge at samle projektet, uden den store succes indtil videre. Der blev også talt om åbninger til Japan og dets F3-program, og Sydkorea og K-FX. Selv den tyrkiske hypotese blev diskuteret.

Ydermere, meget opmærksomme på, at britisk industri ikke havde bygget et kampfly på egen hånd siden Sea-Harrier, gav de britiske myndigheder hurtigt efter for de amerikanske sirener og især Boeings sirener i mangeårig forskning i et partnerskab om at designe en ny generation af fly, der kunne imødegå Lockheeds F-22/35 par. Med hensyn til sidstnævnte er dens holdning tydeligt udtrykt i artiklen nedenfor, nemlig at alt, hvad Tempest skal være i stand til, ved F35'eren hvordan den skal gøre (eller vil være i stand til) ... med andre ord, der er ikke behov for for at designe et fly skal du bare bestille flere F35...

- Annonce -

Ikke alene har Tempest-programmet til dato ikke formået at etablere sig som et alternativ til FCAS, og det har heller ikke fået Frankrig og Tyskland til at vende deres holdning, der anses for uforsonlig, men det har beroliget det europæiske par i rigtigheden af ​​hans tilgang, i betragtning af den meget rodede vision givet af det britiske program.

Hvorom alting er, er det en kendsgerning, at finansieringen af ​​to eller tre lignende eller tætte projekter i Europa, som det var tilfældet med Euroducks, ville være et fantastisk forbrug af tid og penge og ville ikke styrke det europæiske forsvar og dets industri, mens global geopolitik er under hastig forandring. Det er dog muligt at bygge et fælles projekt, der respekterer behovene hos alle europæiske interessenter, og meget tydeligt styrker det europæiske BITD., baseret på 3 komplementære enheder, et enmotoret jagerfly, et mellemstort tomotoret jagerfly og et tungt jagerfly, og på 3 droner som også er komplementære, en MALE, en UCAV og en exo-atmosfærisk drone.

I en international kontekst, der fortsætter med at udvikle sig, er et konstruktivt og ambitiøst europæisk samarbejde i dag det eneste alternativ til at fortsætte med at eksistere på mellemlang sigt på den internationale scene, over for de store militærnationer som USA, Kina, Rusland. og sandsynligvis hurtigt , Indien.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler