Efter Japan ønsker Sydkorea at påbegynde F35B'er på sine LHD'er

F-35 er et eminent kritisabelt program, både i sin form og i sin udførelse. Men hvis der er en version af Lockheed-flyet, der retfærdiggør dets eksistens, er det den korte eller lodrette start- og landingsversion, F-35B.

Beordret af US Marine Corps, den britiske og italienske flådeflyvning til at erstatte deres Harriers, skal den implementeres af amerikanske helikopterskibe af den amerikanske klasse eller de britiske og italienske springbræt hangarskibe. Flyet er også af interesse for luftstyrkerne for dets evne til at operere på ujævne landingsbaner. Dette er tilfældet for Storbritannien, men også for Israel og Taiwan.  

Men flere lande uden hangarskibe, og også kunder af F-35A, har for nylig erklæret interesse for, at F-35B kan operere fra deres hangarskibe, selvom dette ikke var planlagt i første omgang. Dette er tilfældet med Japan, som planlægger at installere disse enheder fra sine nye Izumo-klasse helikopter-bærende destroyere, og Sydkorea, fra dets Dokdo-klasse angrebsskibe.

Midlertidig indsættelse af F-35'er fra et overfaldsskib er faktisk en interessant taktisk mulighed, der gør det muligt at have en støttestyrke tæt på amfibiezoner, men også for at forstærke luftdækningen for flådeenheder. Men at opretholde driften i længere perioder ville være et helt andet problem. Faktisk er F-35 et af de fly, der kræver den mest komplekse og tidskrævende vedligeholdelse i øjeblikket. Den langvarige indskibning heraf vil derfor kræve meget betydelige tilpasninger af de skibe, der byder dem velkommen, samt modtagelse af teknisk personale, også meget talrige. Derfor kan denne mulighed ikke lade sig gøre uden et eftersyn af bygningerne, og vil nødvendigvis være til skade for skibenes øvrige kapaciteter, såsom transport af helikoptere eller overfaldsstyrker.

Bemærk, at Tyrkiet også havde annonceret, at det ønskede at erhverve F-35B'er for blandt andet at indsætte dem fra dets fremtidige LHD Anadolu. Faktisk kommer meddelelsen om eksistensen af ​​et ADAC/V-jagerprogram fra Rusland i denne uge meget aktuelt midt i en diplomatisk krise mellem Ankara og Washington og standsningen af ​​F-35-leverancer til tyrkiske styrker.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler