Japans forsvarsbudget vil nå op på 47 milliarder dollars i 2019

Som det er blevet diskuteret mange gange, har Kina øget sine militære kapaciteter betydeligt i løbet af de sidste 20 år. Ikke alene har det øget sine investeringer og moderniseret sit udstyr, men det har dybtgående modificeret sin doktrin og sine mål og er hurtigt blevet en styrke, der er i stand til at projicere magt artikuleret omkring en stærk professionel hær, i stedet for en meget imponerende værnepligtshær med et stærkt land. komponent.

Faktisk er alle landene, der grænser op til Kinahavet og det vestlige Stillehav, blevet tvunget til at revidere deres egne doktriner og øge deres ressourcer betydeligt. 

Japan er direkte påvirket af disse nye kinesiske militære udviklinger, især da Beijings bestræbelser i vid udstrækning fokuserer på flåde- og luftaktiver, til det punkt at udfordre og fremover overgå japansk flådemagt. På den anden side betragtes de fremskridt, som Nordkorea har registreret med hensyn til ballistiske missiler, med den største seriøsitet af Tokyo, ligesom styrkelsen af ​​den russiske militærflåde i Vladivostok.

Læg hertil Shinzo Abes nationalistiske regering, hvoraf nogle medlemmer ikke tøvede med at stille spørgsmålstegn ved massakrerne i Nanking udført af de japanske invasionsstyrker under den manchuriske kampagne, opstår der en situation med stor spænding i denne del af kloden.

Faktisk har den japanske regering endnu en gang annonceret en forhøjelse af forsvarsbudgettet for de 7èmeår i træk, for at nå 5 milliarder Yen, eller 300 milliarder euro. Bemærk, at dette budget ikke tager højde for kystvagtstyrkerne, som nyder godt af deres eget budget på €41,25 mia.

Disse stigninger skulle gøre det muligt at styrke det japanske antiluft- og missilforsvar baseret på et dobbelt skjold, den første flåde takket være dens Aegis destroyere, der bruger SM3 missiler, og et landskjold udstyret med Patriot PAC-3. The Rising Suns land sigter også på at udvikle og bygge et 5. generations tungt jagerfly til at tage over fra dets F-15, idet F-35 vurderes for begrænset i denne mission. Adskillige konsultationer er i gang om emnet i USA og i Europa.  

Hvis Tyskland havde været kernen i bekymringerne under den kolde krig mod Sovjetunionen, er det meget sandsynligt, at denne rolle nu vil vende tilbage til Japan i lyset af den kinesiske magts fremgang, og om nødvendigt afsløre skiftet i den globale tyngdepunkt fra Europa til Asien.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler