Hypersoniske våben vil omdefinere militære doktriner på kort sigt

Siden annonceringen i marts sidste år om ibrugtagning af hypersoniske våbensystemer af præsident Putin, ser det ud til, at Pentagon har gjort det til sin højeste prioritet og henvist den hellige stealth til rang af sekundær teknologi.

Der er således annonceret adskillige programmer i de seneste måneder, rettet mod at udvikle hypersoniske missiler, men også systemer beregnet til at kunne imødegå dem, såsom designet af en HALE-drone med en 140kw og endda 280kw laser.

Men i dag er fordelen tydeligvis flyttet til den russiske side, som har et bemærkelsesværdigt forspring med hensyn til hypersoniske missiler såsom atmosfæriske svævefly. Så, Kinjal-missilet vil i dag sandsynligvis eliminere et stort antal af NATOs strategiske infrastruktur i en logik for første angreb, selvom denne doktrin altid havde været til fordel for vesterlændinge. Ude af stand til at blive opsnappet, bærende en tung militær last på 500 km og nå mere end 2000 km, er Kinjal/Mig31-parret i dag i stand til at eliminere en stor del af vesterlændinge i antiluft- og missilforsvarsanlæg, før de når at reagere. Den kan også målrette mod transport-, kommunikations- og kommandoinfrastrukturer, som er afgørende for en alliance som NATO, der skal koordinere 28 landes hære.

Derudover har de russiske luftstyrker udført mere end 280 træningsmissioner med Kinjal-missilet siden marts, hvilket viser den betydning, som russisk doktrin tillægger dette våbensystem. Derudover vil de moderniserede versioner af Tu-22M3 Backfire strategiske bombefly, Tu-23M3M, også bære hypersoniske missil, for ikke at ramme hangarskibe, missilet vil sandsynligvis ikke kunne bruge et "fremad" styringssystem. » kl. høj hastighed, afgørende for at angribe bevægelige mål såsom et hangarskib. På den anden side kan den skade, som et sådant missil kan gøre på europæisk havne- og lufthavnsinfrastruktur, alvorligt underminere amerikanske og canadiske forstærkningskapaciteter.

Vi forstår derforde vestlige generalstabers iver efter at finde en løsning på dette våbensystem, som sandsynligvis vil give NATO et fatalt slag, især da beherskelse af Kinjal-teknologier ville give russiske ingeniører mulighed for at udvikle andre hypersoniske missiler baseret på andre ballistiske platforme.

Tag ikke fejl, Kinjal er ikke i sig selv et mirakelvåben, selvom dets præstation sandsynligvis vil give en markant fordel for russiske styrker i tilfælde af konflikt. På den anden side er missilet et tegn på den doktrin, der hersker i dag i Rusland, om at udvikle teknologier og våbensystemer ved at bruge NATO's svagheder, i dette tilfælde dets store afhængighed af infrastruktur. Dette er den samme logik, der herskede i designet af S-400 for at begrænse vestlig luftstyrke, som i valget om at prioritere de moderniserede versioner af T-72, T-80 og T-90 frem for T- 14 til hurtigt og billigt at have et meget større antal kampvogne mod NATO. 

Uanset hvilken vurdering vi måtte have af den russiske regering og af Rusland, kan vi ikke ignorere, at den i dag i 10 år har udviklet en militærstyrke designet og formateret til at besejre NATO ved at neutralisere dens styrker (som luftmagt) og udnytte dens svagheder (som tung panserstyrke). Dette er en stor bekymring i dag for størstedelen af ​​generalstabene i Europa.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler