Kan det tyske forsvars vanskeligheder løses ved at øge dets budget?

- Annonce -

Forsvaret og de tyske hære har i flere måneder været genstand for misundelsesværdig og ukomplimentær medie- og politisk behandling. På den ene side har præsident Trump gjort Tyskland til et eksempel på de europæiske landes manglende investeringer i NATO og i deres forsvar. På den anden side har talrige artikler fordømt den meget lave tilgængelighed af større udstyr til de tyske hære, såsom kampfly, kampvogne, fregatter og ubåde.

I begge tilfælde var det budgettet tildelt Forsvarsministeriet, der blev fremhævet, med reglen forhøjet til dogmets rang på "2% af BNP" i sigte. 

Som det ofte er tilfældet, er situationen mere kompleks, og blot at øge forsvarsbudgettet ville sandsynligvis ikke løse tyske operationelle fejl alene.

- Annonce -

Det er rigtigt, at det tyske forsvarsbudget har oplevet en kraftig deflation i forhold til landets BNP siden 1990. I konstante euro faldt udgifterne også en smule, før de stagnerede i næsten 20 år. Som med mange lande har på hinanden følgende tyske regeringer ladet sig beruse af "fredens fordele", til det punkt, at de udvikler en vis nærsynethed med hensyn til den globale geopolitiske udvikling. Og ligesom mange europæiske hære blev de tyske hære konfronteret med paradigmet "gør altid bedre, altid billigere". I denne forstand er den nuværende situation for de tyske styrker fuldkommen repræsentativ for, hvad de franske styrkers situation ville have været, hvis LPM 2019-2025 ikke havde vendt tendensen. Dette Damokles-sværd tynger stadig de franske hære, hvis LPM's forpligtelser ikke blev respekteret. 

Men ud over budgetspørgsmålet er det selve de tyske myndigheders opfattelse af forsvaret, der udgør et problem, og som hindrer genopbygningen af ​​tyske militærredskaber. For mange tyske ledere er styringen af ​​forsvaret udelukkende inden for rammerne af udgifterne således aksiomet for forsvarets indsats. Det er denne tilgang, der forklarer de proceduremæssige og lovgivningsmæssige overgreb, som i dag forhindrer de tyske styrker i at organisere deres logistiske strømme. Desuden, mens den tyske økonomiske og sociale model ofte nævnes som et eksempel i Europa, er den bygget på et ekstremt skrøbeligt grundlag, landets demografi. Den lave fødselsrate og stigningen i den forventede levealder genererer en meget betydelig risiko i fremtiden for de tyske økonomiske balancer, risici som fortalere for finansiel ortodoksi ønsker at dæmme op ved at reducere statens "ikke-produktive udgifter" så meget som muligt.

Faktisk endda når fru Merkel forpligter sig til at understrege forsvarets indsats, talrige checks and balances hindrer kanslerens initiativer. `

- Annonce -

Endelig er den tyske befolkning selv lidt bekymret, hvis ikke fjendtlig, af forsvarsspørgsmål, og hærene har store problemer med at rekruttere og fastholde deres tropper.

Det ser derfor ud til, at forhøjelsen af ​​budgettet for den tyske forsvarsindsats langt fra er tilstrækkelig til at genopbygge den operative militærstyrke, der er nødvendig for forsvaret af landet. Det skal ledsages af dybtgående refleksion over forsvarets rolle i landets økonomi, såvel som en vigtig kommunikationsfase for at forklare tyske vælgere spørgsmålene om et sådant forsvar, for landet såvel som for Europa.

I denne forstand er situationen for vores nabos forsvar og væbnede styrker intet andet end et forstørrende spejl af franske problemer og vanskeligheder, og den enes løsninger skal derfor kunne gælde for den anden.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler