Mikro- og nano-satellitter vil revolutionere erhvervelsen af ​​taktisk intelligens

- Annonce -

Som Olivier Dujardin meget godt behandlede i sin artikel " Nægtelse af adgang og krigståge » , Denial of Access våbensystemer som den russiske S-300 og S-400, den amerikanske PAC-3 eller den fransk-europæiske SAMP/T Mamba, reducerer markant muligheden for at få adgang til relevante data og opdateret på slagmarken og i dybet af den modsatte kraft. Denne information er dog væsentlig for at kunne udføre angreb, der har til formål at destabilisere og svække modstanderen, gennem luftangreb eller krydsermissiler.

Men som hver gang siden tidernes morgen, fører udseendet af et nyt skjold til den hurtige fremkomst af et nyt spyd. I dette tilfælde er brugen af ​​mikro- eller nanosatellitter et effektivt og økonomisk alternativ for at bevare adgangen til denne information flydende og konstant. De lave omkostninger ved disse satellitter, og evnen til at kunne opsende dem fra et kampfly, gør deres brug fleksibel og fleksibel, tilpasningsdygtig i kampens dynamik, i modsætning til traditionelle satellitter, afgørende, men med design- og produktionsomkostninger. .

Ganske vist er disse nano-satellitter potentielt udsat for exo-atmosfæriske anti-ballistiske missiler, såsom det amerikanske THAAD eller det fremtidige russiske S-500, men de meget høje omkostninger ved missiler, der er i stand til at gribe ind i disse højder, reserverer dem til eksklusiv brug mod ballistiske våben. Og selv hvis modstanderen besluttede at bruge sine antiballistiske systemer til at modvirke opsendelsen af ​​nano-satellitter, ville det kun opbruge sine reserver, som er vanskelige at forny, hvor design af nano-satellitter vil være hurtigt og billigt.

- Annonce -

Nano- og mikrosatellitteknologien i forbindelse med lanceringen af ​​disse enheder er derfor af strategisk betydning for at kunne have adgang til pålidelig og opdateret information, og Frankrig har allerede ved flere lejligheder været i stand til at fremme interessen for har sine egne kilder, især med hensyn til amerikanerne, som nogle gange skjuler de oplysninger, der deles med de allierede for at støtte deres mål.

Vi kan derfor kun være tilfredse med at se en start-up som UnseenLabs, der skal understøttes af DGA’s DefInvest-systemi samarbejde med Bpi. Vi skal dog ikke negligere lanceringsdimensionen, et område som Dassault Aviation har investeret i i flere år og tilbyder meget interessante løsninger. Logisk set burde denne Dassault/UnseenInvest-parring være et flagskib i europæisk forsvarsprojekt, fordi hele Europa ville drage fordel af at have sine egne efterretningskilder.

Ud over industrielle samarbejdsprojekter er det muligt for Defence Europe at finde sine første operationelle succeser i programmer af denne type, til gavn for førstehåndsinformation mere end ren militær kapacitet.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler