Svaghederne ved F-35 påpeget af... Lockheed-Martin!

Kritikere af F-35-programmet har altid påpeget de samme svagheder: den enmotorede (og en-pilot) konfigurationen, som underminerer flyets overlevelsesevne, dets aktionsområde er for begrænset, dets manøvredygtighed er for svagt, og dets lastrummene er for små, hvilket tvinger flyet til at bære dunke og bevæbning under baldakin, hvilket reducerer dets stealth til nul. Derudover satte de spørgsmålstegn ved stealths almagt som præsenteret af Lockheed.

Efterhånden som programmet skred frem, dukkede andre tvivlsomme faktorer op, såsom fraværet af supercruise, der tillader supersonisk flyvning uden efterbrænder (og derfor bruger meget mindre brændstof), kompleksiteten af ​​overdreven vedligeholdelse, manglen på alsidighed, der tvang flyet til at blive eskorteret af et overlegent jagerfly. ligesom F22, og frem for alt en ejerskabsomkostninger fire gange højere end andre fly i øjeblikket, som f.eks. Rafale eller Typhoon.

Tilhængere af F-35 tilsidesatte systematisk disse problemer under påskud af, at F-35 under alle omstændigheder var det bedste fly i øjeblikket, og at intet fly ville overskygge det i mindst 20 år.

Nu tilbød Lockheed selv, producenten af ​​F-35, det amerikanske luftvåben et nyt fly, en hybrid version af F35 og F22, der understreger de stærke sider ved en sådan konfiguration: tomotorer, længere rækkevidde, større hold, bedre manøvredygtighed og endda en mere overkommelig pris, fordi den er baseret på modne teknologier på de to andre fly. 

Lockheed-Martins tilbud kommer ikke tilfældigt, for lederne af den amerikanske våbengigant så pludselig lyset... Denne tilgang er knyttet til Boeings tilbud på F-15X, den seneste version af McDonnell-Douglas jagerflyet. , præsenteret som en fantastisk luftoverlegenhedsplatform med alt, hvad F-35 mangler, til en meget lavere pris. Samtidig havde Japan lanceret en anmodning om information til konstruktionen af ​​et fly, der skulle erstatte dets F-15, og rette op på svaghederne ved F-35 (samme som vi har listet), og som modtog forslag fra Boeing som søger at genvinde fodfæste inden for jagerfly efter 30 år med magre køer, det britiske BAe, som søger partnere til sin Tempest, og derfor, Lockheed Martin, er godt klar over, at F-35 fatamorgana ikke vil vare meget længere.

Efter 15 års non-stop hamring om F-35, er det faktum, at det amerikanske luftvåben selv er interesseret i alternative programmer, et tegn på enhedens reelle begrænsninger, forbehold allerede udtrykt i en rapport fra marts måned 2018 forklarer, at hvis omkostningerne ved ejerskab af F-35 ikke falder med 35%, vil den samlede ordre fra US Air Force skulle reduceres med 40%.

Med hensyn til den amerikanske flåde, den første indsættelse af F-35C ombord på et af dets hangarskibe gik ret dårligt, da en af ​​dens F-35C'er knækkede sin tankstang, absorberede tanken tanken, hvilket beskadigede, men ikke lukkede ned for motoren (tankningskurvene er designet til ikke at forårsage for meget skade på jetmotorjægere). Hun håber også, og hun lægger ikke skjul på det, snart at kunne lancere udviklingen af ​​en ny enhed, tilpasset de specifikke behov for beskæftigelse på hangarskibe.

Af de 3 versioner synes kun versionen med korte eller lodrette starter og landinger, der udstyrer Marines Corps, britiske og italienske hangarskibe, faktisk at retfærdiggøre sine svagheder, på samme måde som Harrier retfærdiggjorde ringere kapaciteter end F-16 eller F-18. F -XNUMX. Desuden overvejer flere lande at anskaffe nye eksempler til at udstyre deres hangarskibe, såsom Japan og Sydkorea.

Under alle omstændigheder viser F-35-programmet flere og flere svaghedstegn. Det ville ikke være overraskende, hvis Lockheeds fly endte med at udstyre hovedsageligt USA's allierede, hvor sidstnævnte havde haft midlerne til at erstatte flyet med en mere effektiv model, såsom F104 Starfighter, der blev erstattet af F4 Phantom for 50 år siden .

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler