indiske luftvåben for at redde Rafale

- Annonce -

Det er ingen hemmelighed, at det indiske luftvåben er meget glad for Rafale. Dets repræsentanter har ved flere lejligheder givet udtryk for, at de går ind for Dassault-flyene, hvad enten de er i stedet for de russiske Su-57 stealth-jagere eller lette jagerfly i konkurrencen mellem F16 Viper og JAS-39 Gripen.

Kontrakten mellem regeringerne om erhvervelsen af ​​de første 36 Rafale af det indiske luftvåben har i nogen tid været under beskydning fra den indiske opposition og senatet, med præsidentvalget i 2019 i kikkerten. Oppositionen anklager Moodi-regeringen for korruption og skændes om den meget høje enhedspris på Rafale i denne kontrakt. 

Faktisk integrerede denne første kontrakt effektivt de 36 fly bygget i Frankrig, såvel som alt arbejdet med at tilpasse franske fly til indiske særlige forhold, især med hensyn til bevæbning. Derudover inkluderede det oprettelsen af ​​en vedligeholdelsesplatform, der tillader vedligeholdelse af 150 Rafales, som i sidste ende repræsenterede parken ønsket af det indiske luftvåben. Derudover blev denne kontrakt ledsaget af et tilsagn om kompensation på 50 % fra franske producenter, en forpligtelse, som medlemmerne af konsortiet respekterede. Rafale med blandt andet Dassault Aviation, Safran til motorer, Thales til elektronisk udstyr og radar.

- Annonce -

På trods af de gentagne svar og forklaringer fra den indiske regering og den indiske forsvarsminister, viger oppositionen sig ikke og bruger presse- og internetkampagner til at fastslå den offentlige mening om dens synspunkt.

Dette er grunden til, at det indiske luftvåbens generalstab ønskede at reagere offentligt på de fremsatte påstande, i en meget effektiv demonstration på 10 punkter, der udelukker enhver anklage om korruptionpå og endda demonstrere, at stat-til-stat-kontrakten mellem Indien og Frankrig var mere til gavn for Indien end MMRCA-kontrakten, som den erstattede.

Faktum er, at dette spørgsmål i dag er blevet et centralt emne ved det kommende valg, på samme måde som det franske forslag er i Belgien. Og at fremtiden for kontrakten, og for de mulige kontrakter, der logisk burde følge, til dels vil blive bestemt af vælgerne selv, og de igangværende multiple indflydelseskampagner.

- Annonce -

Vi kan dog ikke udelukke muligheden for en samordnet indsats med en ekstern nation, USA, for ikke at nævne dem. Faktisk har den amerikanske administration ikke sparet nogen kræfter i at forsøge at få Indien til at tilslutte sig sin indflydelsessfære for at modvirke den kinesiske magts fremgang. Ved at opnå dette ville det også give et alvorligt slag for russisk våbeneksport, som Indien absorberer næsten halvdelen af ​​hvert år, men også fra sine europæiske partnere, såsom Frankrig.

Fordi USA troede, at de havde vundet kontrakten vedrørende udbuddet om udskiftning af den indiske Mig21 med et let enmotoret fly. Konkurrencen stillede kun den svenske Saab op mod den amerikanske F16 Viper, da Moodi-regeringen under pres fra luftvåbnet besluttede at åbne konkurrencen for tomotorede multifunktionsfly som f.eks. Typhoon, F-18 og selvfølgelig Rafale. Men med investeringerne i at tilpasse flyet til specifikke indiske behov, vedligeholdelsesplatformen, der allerede er på plads, og to eskadriller i drift og med træningsværktøjer, ville det franske tilbud have en vis fordel i forhold til sine konkurrenter, på trods af enhedens overlegne ydeevne sig selv. Derudover brugte franske producenter deres kontraktlige investeringer til at forberede lokal produktion af de franske fly og støtte lokal industri med at øge ydeevnen af ​​Tejas, det første indisk-producerede jagerfly.

Præsident Moodi er dog, selv om han går ind for en forsvarsaftale med USA, ikke klar til at ofre sine forbindelser med Rusland og heller ikke med europæerne for at gøre det. Sådan opretholdt han en kontrakt om at erhverve 6 regimenter af S-400 luftforsvarssystemer fra Moskva, på trods af at det udsatte Indien for amerikanske sanktioner under Countering America's Adversaries Through Sanction Act, eller CAATSA. 

- Annonce -

Det er derfor overraskende at se en national kampagne for korruption iværksat af den indiske opposition mod præsident Moodi, dukke op kun et par uger efter forlængelsen af ​​udbuddet af light fighter, der tillader Rafale at konkurrere, mens målet for disse anklager modstår amerikanske fremskridt...

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler