Amerikanske militærstyrker forbereder sig på store, samtidige konflikter

- Annonce -

Ligesom flertallet af vestlige hære oplevede de amerikanske væbnede styrker en periode med usikkerhed efter sovjetblokkens sammenbrud. Ikke alene skulle de stå over for budgetmæssige restriktioner, men de blev i vid udstrækning brugt i konflikter med en asymmetrisk struktur, såsom i Afghanistan, Irak og Syrien. Dette resulterede i en vis desorganisering af de militære redskaber, som til dels mistede den strukturelle integritet, som gjorde de amerikanske hæres styrke. Derudover har de begivet sig ud i meget risikable teknologiske projekter, efter at have oplevet meget blandede resultater, lige fra Sea Wolf til LCS, fra F22s til F35s, fra Zumwalts til Comanches.

I sidste ende er de amerikanske hæres udstyr i dag overraskende tæt på, hvad det var for 25 år siden, i detaljer tæt på forskellige faser af mere eller mindre vellykket modernisering. 

I samme periode har to nationer øget ydeevnen af ​​deres militærstyrker betydeligt. Rusland er således lykkedes med at rekonstruere en førende militær magt, der går langt ud over kvalifikationen til "regional magt", og kombinerer en imponerende pansret og konventionel styrke med en meget dynamisk og innovativ strategisk komponent. Kina har på sin side på to årtier været i stand til at indhente det meget betydelige teknologiske hul, det havde i forhold til Vesten, og er i dag ved at udvikle, takket være sin økonomiske, demografiske og videnskabelige vitalitet, en militær magt, der er i stand til at klare sig på niveau med USA på lidt over et årti.

- Annonce -

Det er i lyset af denne observation og med de yderligere økonomiske ressourcer, som præsident Trump har lovet, at de 4 amerikanske hære i dag arbejder på at forberede sig på at reagere på nye globale strategiske sammenhænge, ​​såsom muligheden for at skulle være involveret i to store konflikter samtidigt, i Europa og Stillehavet, eller for at se fremkomsten af ​​et væld af regionale konflikter med meget forskellige karakteristika. 

For den amerikanske hær er denne plan baseret på en udviklingsakse i 5 prioriterede punkter: fornyelse af pansrede køretøjer, helikopterkomponenten, kommando- og kontrolsystemer, kortdistanceluftværnssystemer og luftforsvarssystemer.

Den amerikanske flåde lancerede på sin side FFG/X-eskortefregatprogrammet, der skulle erstatte en del af det skuffende Littoral Combat Ship-program, for hurtigt at øge antallet af kampfartøjer. Flådens luftfartskomponent bliver fortsat fornyet med udskiftningen af ​​Nimitz-klassens hangarskibe med G. Ford-klassen og stigningen i deres antal til 12 sammenlignet med 10 i dag, den kommende ibrugtagning af tankningsdronen MQ-25 Stingray, og udviklingen af ​​et nyt kampfly beregnet til at erstatte F18, et program som nyder godt af et budget på $5 milliarder om året over de næste 5 år. Nukleare angrebs- og missilaffyringsubåde er allerede ved at blive udskiftet, og denne komponent har været særligt godt beskyttet i løbet af de sidste 30 år. Udskiftningen af ​​flådens krydsere var usikker, men generalstaben indikerede, at den gik hurtigt frem med definitionen af ​​en bygning, der skulle erstatte den aldrende Ticonderoga, og at de første ordrer skulle komme i 2022 eller 2023. 

- Annonce -

Krydseren vil være større end A.Burke Flight III Destroyers, der allerede er i produktion, og vil blive designet til at imødekomme de hurtigt skiftende behov inden for søkrigsførelse, hvad enten det angår elektrisk produktion, computerbehandlingskapacitet, følgekøling fra det foregående punkt, og medbringelse af våben og droner.

Den givne beskrivelse minder om de kinesiske Type 055 tunge destroyere eller den russiske Lider (hvis sidstnævnte faktisk ser dagens lys). Frem for alt afslører det en tilbagevenden til det, der gjorde amerikansk ingeniørarbejde succesfuld i årtier, absolut pragmatisme og søgen efter det bedste forhold mellem ydeevne og omkostninger.

Lad os endelig huske på, at præsident Trump er forpligtet til at øge størrelsen af ​​den amerikanske flåde, og især antallet af kampfartøjer, som ifølge ham skal stige fra 360 til 450 (Industrielle fremskrivninger giver en kinesisk flåde på 550 skibe i 2035 , med en gennemsnitlig tonnage dog lavere end den amerikanske flåde)

- Annonce -

Det amerikanske luftvåben meddelte på sin side, at det sigtede mod øge antallet af dets eskadriller med 24 %, hvilket ville stige fra 312 i dag til 386 i 2030. Således ville de strategiske bombeflyseskadroner, som vil modtage den nye B-21 Ranger, stige fra 9 til 14, dem for tankning fra 40 til 54, og dem fra C2ISR ( Command og Control Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) fra 40 til 62. Jagereskadroner ville stige fra 55 til 62, mens antallet af rekognoscerings- og angrebsdroner kun ville stige med 2 eskadroner, fra 25 til 27. 

Det bliver nødt til at rekruttere næsten 40.000 nye soldater, stigende fra 685.000 til 725.000, mens dets budget, for at klare en sådan vækst, skal stige med 13 milliarder euro for at nå op på 66 milliarder dollars i driftsomkostninger (eksklusive udstyrsopkøb).

De andre kommandoer i de amerikanske hære er i en sammenlignelig dynamik, hvad enten det er det amerikanske marinekorps, som er under hurtig forandring med ibrugtagningen af ​​Amerika-klassens LHD'er og dens F35B'er, eller den nye rumkommando.

Alle disse kapacitetsforøgelser tyder uden den mindste tvivl på, at Generalstabene nu forudser en periode med meget betydelige spændinger med mulighed for at skulle gribe ind samtidigt og massivt på flere teatre. Vi kan derfor i det mindste delvist forstå den amerikanske administrations ærgrelse over europæerne, som er tilbageholdende med at øge deres forsvarsudgifter og satser på amerikansk støtte, hvis det er nødvendigt.

Frem for alt bør vestlige hovedstæder forudse det faktum, at USA's støtte kan være meget mere begrænset, end de håber, forudsat at situationen i Stillehavet også er anspændt. I 2030 kunne den geopolitiske situation mere ligne Anden Verdenskrigs, end den Kolde Krigs.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler