Hvorfor er den industrielle deling omkring FCAS så kompliceret? Og hvordan man løser problemet?

I et interview, der blev givet til Tribune, vurderede Dirk Hokke, administrerende direktør for Airbus Defense & Space, at hans firma skulle overtage ledelsen af ​​programmet "System of Systems" i den fransk-tyske FCAS og straks forårsage følelser de franske rækker, ministeriet og DGA i spidsen, der ville se mange fordele Thales med ansvar for dette aspekt.

Det tilbagevendende problem med industriel deling i forsvarssamarbejde

Som med de fleste samarbejdsprogrammer er spørgsmålet om industriel deling afgørende i FCAS-projektet. Men selve programmets natur gør denne deling meget vanskeligere, og reaktionerne hurtigt epidermale.

Faktisk er FCAS i dag det eneste program, der sigter mod at designe et luftkrigssystem i Frankrig som i Tyskland i de næste 50 år. Begge lande har dog en industri, der mere eller mindre kan designe systemet. Faktisk vil voldgiften, der vil blive afsagt, næsten med sikkerhed dømme en industri til at trække sig ud af denne strategiske sektor, hvor den tidligere har investeret store summer for at tilegne sig den know-how og de processer, der er nødvendige for dens positionering.

Vi finder altså de samme vanskeligheder over for FCAS som dem, Naval Group og Fincantieri stødte på for deres fusion, med Leonardo og Thales som voldgiftsmand: det resulterende marked er for svagt til at understøtte den fulde aktivitet i de to økosystemer. .

Un Rafale F3 af luftkomponenten i det franske afskrækkelsesmiddel udstyret med et ASMPA-missil Tyskland | Forsvarsanalyse | Transport Luftfart
Rafale af luftvåbnet på en atompenetration Poker-mission, et af Frankrigs specifikke behov

En meget delikat europæisk udvidelse


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Allemagne | Analyses Défense | Aviation de Transport

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler