Forsvar Europa: Hvorfor undlader Frankrig at overbevise?

- Annonce -

Det er (næsten) officielt nu, Belgien har, ikke overraskende, valgt at erstatte sine F16'ere, det amerikanske tilbud baseret på Lockheeds F35A. Og selv om den belgiske regering tager de største forholdsregler for ikke at fornærme sin franske nabo, der foreslog det Rafale, ved samtidig at annoncere lanceringen af ​​CAMO-programmet, der sigter mod at erhverve 450 VBMR Griffon og 50 EBRC Jaguar fra Frankrig, tog de ødelæggende kommentarer ikke lang tid, i pressen og på sociale netværk.

Som det var tilfældet under de polske eller svenske valg til fordel for Patriot PAC-3 mod den fransk-italienske MAMBA SAMP/T, er det frem for alt den svage tilslutning til Forsvarseuropa, der fremhæves, med rollen som NATO og formodede underkastelse af lande til amerikansk magt som en konsekvens. Det er overraskende, at meget få undrer sig over årsagerne til denne lave støtte og endnu mindre over, hvad det ville være nødvendigt at ændre på fra fransk side for effektivt at skabe denne europæiske dynamik.

En "ideel" kontekst for fremkomsten af ​​Forsvarseuropa

- Annonce -

Det er klart, at den nuværende internationale og økonomiske kontekst er særlig gunstig for fremkomsten af ​​et europæisk forsvarsinitiativ. På den ene side skaber den russiske militærmagts tilbagevenden, støttet af dets kinesiske allierede, spændinger tæt på den kolde krig, hvilket skaber et tvingende behov for investeringer i forsvar for alle europæiske lande. På den anden side fremstår USA mere og mere som en partner, der ikke længere har sin tidligere pålidelighed, og hvis beslutninger på den internationale scene nogle gange er mere end tvivlsomme. Endelig, på trods af 2010-krisen, er Europa økonomisk stærkere og rigere end nogensinde, med et samlet BNP, der overstiger USA's.

Europæiske forskelle fremhæves

Det ser dog ud til, at europæiske stater i dag foretrækker deres uenigheder frem for deres konvergenser, når det kommer til Forsvarseuropa. Ofte omtalt som den største hindring for det fransk-tyske ægtepars tilnærmelse i forsvarsspørgsmål, bliver forskellene vedrørende international politik præsenteret som uforenelige af mange kommentatorer.

- Annonce -

Desuden, hvis alle regeringer siger, at de går ind for Forsvarseuropa, foretrækker langt de fleste af dem at forblive under NATO's og USA's beskyttende fløj, idet de anser det for mere pålideligt og realistisk end projektet ledet af Frankrig og Tyskland.

Sammenligningen med USA er kernen i problemet


LOGO meta forsvar 70 USA | Tyskland | Militære alliancer

75% af denne artikel er tilbage at læse,
Abonner for at få adgang til det!

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 6,90 €.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler