Europa kan ikke beskyttes af USA i tilfælde af en konflikt med Kina

- Annonce -

Da NATO påbegynder den vigtigste øvelse siden slutningen af ​​den kolde krig, Trident Juncture-øvelsen, som samler 45.000 mand på den norske kyst, general Ben Hodge, der ledede den amerikanske hær i Europa, før han blev ekspert for Center for Europæisk Politik Analyse, erklærede i en tale på Warszawa-topmødet, at efter hans mening, USA vil højst sandsynligt være i krig med Kina inden for 15 år, for derefter at vende tilbage til den nuværende umulighed for amerikanske styrker at udføre deres missioner på to store fronter, i Stillehavet og i Europa.

General Hodges' udtalelser er bestemt ikke en overraskelse, og adskillige artikler på dette websted har diskuteret denne store risiko, som ikke desto mindre ser ud til at blive ignoreret af europæiske ledere. Uden at nævne det, forestiller den amerikanske general tydeligvis en kinesisk-russisk alliance som et scenarie med potentielt nederlag for Vesten. 

Kina forbereder sig til kamp

- Annonce -

Meget stort set ubemærket indtil for nylig har Kina, siden præsident Xi Jinping kom til magten, gradvist organiseret sig for at bringe sig selv i kamporden. 

For det første reorganiserede den dybtgående sin hær, People's Liberation Army, for at bringe den op til vestlige standarder, idet den favoriserede professionelle kræfter frem for dens gamle populære opfattelse. Hun igangsatte også dybtgående ændringer i det militære hierarki, både for at sætte en stopper for den endemiske korruption, som ramte de militære eliter, og for at bringe nye ledere frem i overensstemmelse med landets strategiske mål.

For det andet har landet erhvervet sig en meget magtfuld forsvarsindustri, både moderne og effektiv, nu i stand til at fremstille udstyr, som ofte ikke har meget at misunde sine vestlige kolleger. Frem for alt har denne industri nu nået sit optimale produktionsniveau, meget højere end andre globale forsvarsindustriers.

- Annonce -

Landet har gjort en hidtil uset indsats for at øge sine teknologiske kapaciteter og dets potentiale i form af forskning og udvikling. Ganske vist er mange kinesiske teknologier blevet erhvervet gennem industriel spionage eller reverse engineering. Men landet stoppede ikke der, og udviklede samtidig en meget betydelig videnskabelig kapacitet, som i dag ikke kun assimilerer stjålne teknologier, men udvider dem, mens de udvikler nye. Meddelelser om kvanteradarer, jernbanekanoner eller undervandsdetektionslasere er kulminationen på dette, selv om det i dag er umuligt at vurdere deres rigtighed.

Endelig har Kina tålmodigt implementeret en strategi, der sigter mod at øge sin territoriale og maritime dominans, enten ved at anvende et fait accompli, som i Det Kinesiske Hav, eller ved at bruge sin økonomiske og finansielle magt, i Asien som i Afrika. Det har også udviklet et indledende netværk af alliancer med Pakistan, Bangladesh og Rusland, for kun at nævne de vigtigste, hvilket gør det muligt at komme ud af sin traditionelle isolation, især på den internationale scene.

Alle disse elementer skaber i dag en vækstdynamik for kinesisk magt, der er meget større end Vestens, især USA.

- Annonce -

En effekttop i 2030

Ved at ekstrapolere væksten af ​​kinesisk magt over tid, op til dets absolutte balance, som vil blive nået i 2040, og ved at sammenligne amerikanske initiativer, der sigter mod at rekonstruere dets militære potentiale, ser vi, at balancepunktet i forhold vil blive nået fra 2030. Fra denne dato vil væksten af ​​de kinesiske og amerikanske magter være omtrent lige stor. 

På den anden side, når man ser på det europæiske teater, vil det absolutte toppunkt for russisk magt blive nået kort før 2030, ligesom dets relative magttop over for europæiske lande. På den anden side, efter 2035, vil nye europæiske programmer såsom FCAS eller MGCS sandsynligvis reducere eller endda neutralisere den russiske magtforskel. 

Faktisk repræsenterer perioden 2030-2035, baseret på aktuelle data, det optimale tidspunkt for en eventuel kinesisk-russisk alliance til at konfrontere og besejre USA og dets allierede.

Konklusion

I 80 år har europæere altid været i stand til at regne med en sikker værdi, den amerikanske industris magt til at tage forrang over en modstander i tilfælde af konflikt. Kina i dag, og endnu mere i morgen, forstyrrer dette paradigme, med en industriel magt, der mindst kan sammenlignes med USA's, og en demografisk magt, der er dobbelt så stor.

Faktisk skal Europa meget hurtigt revidere sine holdninger og implementere en strategi, der sigter mod at neutralisere russisk militærmagt fra 2025. Ved at gøre det, og ved at begrænse brugen af ​​amerikansk militærmagt i det europæiske teater, vil det give sidstnævnte mulighed for at koncentrere sig sine bestræbelser på det fredelige teater og derfor at neutralisere kinesisk magt. Den resulterende situation vil minde om situationen fra Den Kolde Krig, et scenarie, der er helt at foretrække frem for åben konflikt mellem supermagter.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler