Næste generations helikoptere vil tage i brug i det næste årti

Hastighed ser ud til at blive den største bekymring for designere af den nye generation af kamphelikoptere. I USA gjorde Futur Vertical Lift-programmet det til en af ​​de vigtigste beslutningsfaktorer, og de to udvalgte finalister, Bell med S-97 Raider med en modsat roterende rotor og fremdriftspropel, som V280 Valor fra Sikorski med sin vipperotorer giver betydelige hastighedsstigninger med hensyn til hastighed og aktionsområde.

I Europa, selv om der endnu ikke er blevet annonceret noget program af denne type, har Airbus Helicopters påtaget sig produktionen af ​​E-Racer'en afledt af X3-demonstratoren, med 2 fremdrivende propeller monteret i naceller, og igen tillader en betydelig præstationsforøgelse.

Russiske producenter havde været diskrete i marken indtil sidste uge, hvor billederne viste et nyt koncept fra Kamov dukkede op på sociale netværk. Dette koncept, som der ikke er lavet nogen officiel kommunikation om, viser en helikopter med modroterende rotorer, Kamovs speciale, drevet af to turbiner, der også fungerer som vandrette thrustere. Flyet har også en aerodynamisk struktur, der minder om Burt Rutan, den berømte designer af canard-fly fra 80'erne. , hastigheden af ​​Anden Verdenskrigs hurtigste propeljagere.

Med udbredelsen af ​​kortrækkende antiluftskytssystemer, eller SHORAD, i vestlige, russiske eller kinesiske hære, er hastighed ved at blive en nøglefaktor i overlevelsen af ​​en helikopter på slagmarken. Det vil være så meget desto mere, da feltmaskering, kamphelikopternes vigtigste aktiv i dag, sandsynligvis hurtigt vil miste effektivitet med spredningen af ​​dronedetektionssystemer, hvilket gør det muligt for landstyrker at have et punkt, der er meget sværere at imødegå end i dag.

Derudover vil udvidelsen af ​​rækkevidden af ​​artillerisystemer, kombineret med forbedring af deres præcision, have en tendens til at skubbe helikopterens forsyningsområde dybere ind i den allierede enhed, hvilket påtvinger en hastighed (og en aktionsradius) vigtigere for at opretholde den nødvendige lydhørhed.

Hvis russere og amerikanere allerede er gået ind på denne vej, ville det måske være relevant for de franske og europæiske hære også at se på problemet?

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler