Lette pansrede køretøjer, en fransk specialitet

- Annonce -

Den belgiske forsvarsminister Steven Vandeput og hans franske modstykke Florence Parly underskrev en aftale rettet mod forsyne de belgiske hære med 60 EBRC Jaguar lette tanke og 382 VBMR Griffon pansrede personelbærere, udstyret med SCORPION slagmarkens kontrol- og informationssystem. For det franske konsortium bestående af blandt andet Nexter, Arquus og Thales er denne ordre på 1,6 mia. € den største fra et europæisk land til den franske forsvarsindustri siden 2000, da Grækenland bestilte 55 mirage2000-5 og den nødvendige bevæbning til det samme beløb.

Hvis de franske pansrede køretøjer har haft en vis succes i Europa og rundt om i verden i de senere år, er det i det væsentlige knyttet til dets evne til at producere lette pansrede køretøjer, hvis kvaliteter ofte fremhæves af de franske hære i kampoperationer.

Således gjorde Daguet-divisionens mobilitet og ildkraft under Operation Desert Storm ry for VAB, som blev fremstillet i mere end 5000 enheder, hvoraf 1000 blev eksporteret til 17 lande, og den lette tank AMX10RC, som blev beundret af amerikanerne, da den var mobil og mesterligt manøvreret af besætningerne på 1erUdenlandske Kavaleri Regiment af Oranger.

- Annonce -

Dette par var spydspidsen for de franske styrker under operationer i Afghanistan som i Mali, og deres effektivitet var kernen i de valg, der affødte deres afløser, Jaguar pansrede rekognoscerings- og kampkøretøjer og panserkøretøjet multi-rolle Griffon , hvoraf de første eksempler kommer næste år i franske enheder.

Ud over udstyr har Belgien netop erhvervet sig en hel filosofi om landkamp, ​​da franske postulater afviger fra dem, der traditionelt bruges af vestlige hære. Således kombinerer Jaguaren, udstyret med et tårn med en 40 mm CTAS 40 kanon med 180 projektiler, et 7,62 telebetjent maskingevær og en leddelt affyringsrampe til 2 MMP anti-tank missiler, en betydelig ildkraft, selv mod tunge pansrede køretøjer takket være panserværnsmissiler med en rækkevidde på mere end 5 km, og meget høj mobilitet, med sit 6×6 chassis og sin 500 HK motor til 25 tons under kampforhold. VBMR er baseret på den samme logik, med et 12,7 mm fjernbetjent tårn, 2 7,62 mm maskingeværer og indvendig plads til at transportere 9 bevæbnede soldater under forhold med stærkt forbedret komfort sammenlignet med VAB.

Hvor amerikanske eller tyske design først og fremmest er afhængig af betydelig rustning og stærk ildkraft, lægger franske modeller vægt på mobilitet og manøvre. Denne filosofi var også kernen i designet af CAESAR selvkørende kanon, som viste enorme kvaliteter i Irak, i sin evne til at skyde langt og hurtigt, og frem for alt at være i stand til meget hurtigt at forlade skydezonen. 

- Annonce -

Endelig er alle disse modeller, inklusive det pansrede infanteri-kampkøretøj, der allerede er i tjeneste i de franske hære, og bestilt af Qatar i 490 eksempler, lufttransportable med et fly i A400M-kategorien, et fly, der er i stand til at bringe disse pansrede køretøjer 6000 km væk og placer dem så tæt som muligt på indgrebszonen.

Som følge af 40 års eksterne operationer fra de franske hære er franske lette panserkøretøjer et benchmark i feltet, og denne egenskab forklarer, ligesom nærhed til engagementer og den afrikanske erfaring fra de belgiske hære, vores naboers valg.

Men hvis VBCI, CAESAR, EBRC og VBMR i dag perfekt opfylder specifikationerne for projektionsstyrker, risikerer de at mangle beskyttelse i tilfælde af højintensitetskonflikt, præget af intens brug af artilleri og våben. Med genopblussen af ​​trusler i Østen vil det være nødvendigt hurtigt at indsætte de hårde dræbende og bløde dræbende enheder, der er planlagt som en del af den efterfølgende modernisering, samt at styrke selvforsvarskapaciteten over for trusler fra luften.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler