Japan fortsætter sin indsats for at udvikle sin næste generation af jagerfly

Er markedet for højteknologiske kampfly ved at blive demokratiseret? Ud over de traditionelle aktører på dette marked, USA, Rusland, Europa og for nylig Kina, positionerer nye aktører sig nu med meget markante ambitioner, såsom Tyrkiet og Sydkorea. 

Blandt disse outsidere er det Japan, som ser ud til at have taget den største føring, der i dag endda overgår Europa i modenheden af ​​sit projekt. Det japanske X3-projekt, der er beregnet til at erstatte de japanske F2-jagerfly, lokale versioner af F16, har faktisk nydt godt af et betydeligt R&D-budget på $1,7 milliarder siden 2009.

Det

Men den japanske tilgang adskiller sig væsentligt fra europæernes. På den ene side er projektet meget mere åbent for allieret bistand og samarbejde, som det fremgår af samarbejdsaftalen med Storbritannien, der selv er involveret i Tempest-programmet, og opfordringerne til projekter for den amerikanske industri. På den anden side foretrækker japanerne hurtige teknologiske investeringer. Det er f.eks. tilfældet med XF-9 turboprop, en motor, der når 15 tons tryk, præsenteret som svarende til de bedste amerikanske motorer i øjeblikket.

Men mens mange lande forsøger at positionere sig som teknologiintegratorer, har meget få mestret kampflymotorteknologi. De vanskeligheder, som Kina, og endda Rusland, støder på i udviklingen af ​​5. generations kampmotorer vidner om dette. 

Japanske fremskridt på dette område er især udtryk for Tokyos ønske om at fuldføre sit projekt, på trods af ordren på omkring hundrede yderligere F35 A og B annonceret i sidste uge. Dette ønske er en del af en global indsats fra landets side for at styrke dets forsvarskapaciteter og dets regionale vægt i lyset af et Kina, der ikke sparer nogen anstrengelser for at påtvinge sig selv det asiatiske teater, med 6 års uafbrudt stigning i forsvarets budget , hvilket bringer landet i kontakt med Storbritannien og Frankrig med hensyn til budget.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler