Spanien øger presset for at tilslutte sig FCAS

Det er klart, at Spanien ikke har til hensigt at være tilfreds med sin position som observatør af den indledende fase af det fransk-tyske FCAS-program. Faktisk sendte den nye spanske forsvarsminister, Margarita Robles, et brev til Me Parly som Me von der Leyen, og spurgte hendes modparter. at integrere Spanien i denne indledende fase, for at få adgang til følsomme oplysninger og have indflydelse på definitionen af ​​projektets strategiske karakteristika.

En aktionær på 4,7 % i Airbus og partner i Eurofighter-konsortiet, anser Madrid sig for at være helt legitimt at slutte sig til den indledende duo på grund af dens teknologiske og industrielle færdigheder, men også ved at afveje den næste udskiftning af dets F18.

Den spanske ansøgning ville have gavnlige aspekter, især FCAS's berettigelse til europæiske midler, hvilket kræver mindst 3 europæiske aktører. Desuden vil dette favorisere muligheden Typhoon at erstatte de spanske F18'ere, til stor tilfredshed for Berlin.

Men på den franske side er tingene helt anderledes. FCAS er faktisk en del af et globalt fransk-tysk industrielt samarbejds- og deleprogram. Tyskland har den dominerende stilling med hensyn til EuroMale-programmet og MGCS's nye generation kampvognsprogram, Frankrig har den dominerende stilling for sin luftfartsindustri i FCAS-programmet. Integrationen af ​​en ny aktør vil nødvendigvis ske på bekostning af den franske industri, både hvad angår F&U og industriel deling. 

Men Paris vil have store vanskeligheder med at retfærdiggøre modstand mod det spanske kandidatur, efter at have afvejet den belgiske industris deltagelse i projektet, hvis den skulle vælge Rafale at erstatte sine F16'ere. Det er så meget desto mere en skam, at Paris ifølge rapporter fra de belgiske medier ikke fuldt ud ville have spillet det franske kandidatkort, især ved ikke at fremlægge de faktuelle elementer, der er afgørende for beslutningstagningen for de belgiske myndigheder.

Uanset hvad er det spanske kandidatur symptomatisk for, hvad der vil ske i de kommende år. Belgien har allerede meddelt, at man har afsat et budget på €369 millioner til at deltage i projektet. Italiensk industri er også i gang. Det er sandsynligt, at andre lande, såsom Finland, Danmark eller Holland, vil forsøge at tilslutte sig projektet. Grækenland vil på trods af sine begrænsede ressourcer være en potentiel kandidat til FCAS, til at erstatte sine F16'er og Mirage 2000'ere. Endelig vil Sverige og Storbritannien, med en stærk luftfartsindustri, ikke undlade at designe deres egne versioner. 6. generations jagerfly og fremtidens kampsystem, hvis dørene til FCAS skulle forblive lukkede.

Faktisk rummer FCAS-projektet, som det er designet i dag, de samme metastaser som dem, der fødte Rafale, Typhoon og Gripen, selvom eksportmarkedet i 2040 bliver endnu mere konkurrencedygtigt med kinesiske, russiske, japanske og måske tyrkiske og koreanske løsninger.

FCAS kan blive søjlen i opbygningen af ​​en stærk europæisk forsvarsindustri og leder i verden, vi skal stadig lære af tidligere fiaskoer og stoppe med at ønske samarbejdsprogrammer, for at definere rækker af programmer, der støtter hære lige så meget som industriel deling.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler