Azovhavet og Kinas hav, 2 eksempler på autoritære staters magt over demokratier

Den diplomatiske og sikkerhedsmæssige krise som følge af den russiske flådes muskuløse boarding af 3 ukrainske flådefartøjer fra Sortehavet i Kersh-strædet kaster nyt lys over Moskvas mål i Azovhavet.

Ligesom Kinas krav i Det Kinesiske Hav, kræver Rusland nu næsten kontrol over Azovhavet, med især kontrol over ind- og udgange ved at kontrollere strædet, der adskiller Azovhavet og Sortehavet. Faktisk ville Ukraine finde sig i at transitfartøjer mellem dets havne ved Sortehavet, såsom Odessa, og havnene i Azovhavet, såsom Mariopol. 

Ud over de åbenlyse økonomiske konsekvenser for ukrainsk havneaktivitet, fratager denne udsættelse af ukrainske rettigheder også landet for olie- og gasressourcer, der er opdaget i området, som var ukrainsk indtil for nylig.

Endelig giver fuldstændig kontrol over Azovhavet russiske styrker mulighed for hurtigt og nemt at indsætte styrker mellem russiske havne og den ukrainske kyst, hvilket ville give en vigtig fordel, hvis Moskva beslutter sig for at udføre en offensiv for at forbinde Donbass og Krim ved at land, ved militært at erobre områdets kystoblaster.

De ukrainske myndigheder har derfor få muligheder, ingen er særlig konstruktive, mens Moskva på sin side øger mulighederne og styrker sin regionale position.

Stillet over for dette er Europa bemærkelsesværdigt hjælpeløst. Europæiske hovedstæder har alle opfordret til ro og tilbageholdenhed uden at være i stand til at foreslå en vej ud af krisen over for russisk magt i regionen. Berlin opfordrede endda specifikt Kiev til at udvise den største tilbageholdenhed, selv om det er Ukraine, der bliver berøvet sit territorium og dets internationale rettigheder.

Denne situation minder om det i det kinesiske hav, og det der udvikler sig omkring Taiwan. Fra nu af er alle vestlige flådeindtrængen i den kinesiske kontrolzone underlagt indgriben fra den kinesiske flåde og flådeflyvning og for stadig stærkere officielle krav fra Beijing.

Og faktisk, selvom de amerikanske, australske, japanske og endda europæiske flåder fortsætter med at opretholde international lov ved at ignorere kinesiske invektiver ved regelmæssigt at trænge ind i disse områder, er disse missioner nu mere og mere følsomme og derfor planlagt meget omhyggeligt. . 

I begge tilfælde kan vi kun bemærke effektiviteten af ​​den gennemførte strategi ledet af Moskva og Beijing, og de vestlige demokratiers åbenlyse afmagt i lyset af den. 

På grund af deres afhængighed af disse autoritære magter, af russisk gas til europæere, af kinesisk industriel og finansiel magt til USA, har vestlige ledere kun begrænsede muligheder for at forsøge at klare sig, desuden begrænset af en offentlig mening, der i stigende grad er fjendtlig over for militær modstand mod disse. lande. 

Sammenligning er ikke rigtig, men den nuværende situation udvikler sig på en måde, der ligner den, der i slutningen af ​​30'erne førte til skredet mod Anden Verdenskrig. Lad os ikke tage fejl, når demokratier falder, falder verdensfreden med dem.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler