USA's exit fra INF-traktaten vil styrke Ruslands position i Europa på mellemlang sigt

Efter guleroden, nemlig opfordringen til forhandling iværksat af et tweet fra præsident Trump for at kontrollere det igangværende våbenkapløb, kom pinden i dag, da Det amerikanske udenrigsministerium stillede officielt et ultimatum til Ruslandat overholde INF-traktaten inden for 60 dage, i modsat fald vil USA træde ud.

I flere år nu har USA opfordret Rusland til at respektere forpligtelserne i denne traktat, der forbyder konstruktion og opstilling af ballistiske missiler med en rækkevidde på 500 til 5000 km. Men ifølge de amerikanske myndigheder ville det nye missil fra Novator designkontorerne, 9M729, have en rækkevidde, der placerer det i denne niche, hvilket myndighederne benægter.

Andre russiske missiler er genstand for mistanke af denne type, såsom Iskander-systemet, hvis dimensioner tyder på, at missilet kan overskride den annoncerede maksimale rækkevidde på 480 km.

Det er dog usandsynligt, at de russiske myndigheder vil give efter for amerikanske invektiver. De har allerede annonceret, at en amerikansk exit fra INF-traktaten vil føre til en styrkelse af russiske afskrækkende styrker. Derudover erklærede de også, at alle lande, der er vært for amerikanske systemer, ville blive mål for russiske missiler.

For faktisk ville USA's opsigelse af INF-traktaten gavne russisk magt betydeligt på kort og mellemlang sigt, i hvert fald i Europa. Faktisk, i modsætning til europæiske lande og USA, har Rusland nu et stort program til at udvikle kortdistance ballistiske missiler. Det vil være meget nemt for russiske styrker at udvide og omplacere mellemrækkende missiler, især baseret på Iskander-systemet. De teknologiske fremskridt inden for russiske styresystemer, demonstreret med Kalibr-missilaffyringerne i Syrien, og de færdigheder, der opretholdes i ballistiske systemer, vil gøre det muligt for Rusland hurtigt at indsætte systemer, der er i stand til at true alle strategiske steder i Europa fra russisk territorium. Derudover vil feedback på hypersoniske våben, baseret på Kinjal luftbårne ballistiske missil, give russiske systemer en betydelig kapacitet til at forpurre moderne anti-missilsystemer, såsom THAAD eller Patriot PAC-3.

Den amerikanske og europæiske reaktion på disse systemer vil i mange år kun være begrænset til det strategiske aspekt, med den bemærkelsesværdige undtagelse af det præstrategiske system. Rafale-ASMPA fransk. Frem for alt har Vesten ikke noget mellemdistance ballistisk system med konventionel belastning, såsom Iskander eller Kinjal, der er begrænset til krydsermissiler, meget mere sårbare og langsommere end ballistiske våben. I tilfælde af en krise med Rusland vil sidstnævnte derfor have en væsentlig fordel, ved at kunne ramme NATO-systemet i dybden, uden at skulle risikere apparater i fjendtlige territorier, selvom de er snigende, som NATO.

Under alle omstændigheder vil USA's exit fra INF-traktaten i høj grad gavne Rusland i flere år, så det er meget usandsynligt, at Kreml vil give efter for vestlige påbud, især da man har udformet en medieposition, der er troværdig nok til at kunne holde sig til det, og generere indenlandsk folkelig støtte.

To store kriser bragte sovjetblokken og NATO på randen af ​​atomkrig under den kolde krig, Cubakrisen og Euromissilkrisen. Mens mange mennesker stadig undrer sig over virkeligheden af ​​denne nye "kolde krig", som allerede er begyndt, ser historien ud til at accelerere med et nyt våbenkapløb og en ny Euromissile-krise på vej.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler