Den indiske flåde bekræfter lanceringen af ​​sit 2. hangarskib, denne gang udstyret med katapulter og arresteringslinjer

- Annonce -

Mens nytten af ​​hangarskibet stadig (og stadig) stilles spørgsmålstegn ved af visse aktører i den franske forsvarsscene (generelt tæt på luftvåbnet osv.), ser mange lande ud til at betragte hangarskibet som essentielt for deres flådearsenal.

Det er tilfældet med den indiske flåde, som har et 40.000 tons springbræt hangarskib af russisk oprindelse, Vikrant, og hvis stabschef for flåden netop har meddelt, at starten af opførelsen af ​​en anden bygning, denne gang udstyret med katapulter og en tonnage på 65.000 tons, begynder om 3 år.

Denne meddelelse er et ekko af Kinas officielle bekræftelse af starten på byggeriet på et tredje hangarskib, også udstyret med en katapult, mens det andet kinesiske hangarskib fortsætter sine søforsøg. Det skal bemærkes, at ifølge nogle satellitbilleder indikerer, at kinesiske skibsværfter har påbegyndt konstruktionen af ​​et andet katapult hangarskib samtidigt, men disse oplysninger er ikke blevet officielt bekræftet. Ifølge de nuværende produktionsprognoser skulle den kinesiske flåde i 2030 have en flåde på 6 til 7 hangarskibe, hovedsagelig udstyret med katapulter. 

- Annonce -

Stigningen af ​​det kinesiske flådeflyvevåben forklarer i høj grad starten på konstruktionen af ​​det andet indiske hangarskib. Den indiske flåde har også iværksat et udbud af anskaffelse af omkring halvtreds indskibede kampfly, som kan gå ombord på de to typer hangarskibe, den har. Ifølge tilgængelige oplysninger ville afgørelsen være mellem den amerikanske F 18 E/F Super-Hornet og Rafale M fransk.

Andre flåder i Stillehavsteatret ser ud til at overveje brugen af ​​hangarskibe eller hangarskibe. Dette er tilfældet med Japan, som netop har annonceret den kommende ordre på F35B, som kan påbegyndes på deres Izumo-klasse helikopter-bærende destroyere, som kunne få et springbræt til lejligheden. Ligeledes har Sydkorea udtrykt interesse for F35B med kort eller lodret start/landing for at udstyre sine 2 Dokdo klasse LHD'er. 

I Europa har Italien påbegyndt konstruktionen af ​​et 25.000 tons hangarskib, Trieste, som også kan transportere F35B, ligesom Cavour, det andet italienske hangarskib. Det Forenede Kongerige vil snart modtage den anden enhed af Queen Elizabeth-klassen, Prince of Wales, et 65.000 tons STOBAR springbræt hangarskib, specielt designet til at betjene 24 F35B. 

- Annonce -

Endelig har Tyrkiet og Brasilien også hangarskibsprogrammer, mens Rusland på længere sigt planlægger at udruste sig med 2 til 4 skibe af denne type.

I alt vil mere end 2030 hangarskibe fra 35 forskellige flåder i 12 sejle på havene. Det ville være latterligt, hvis Frankrig, som i dag kun har knowhow, som kun deles af den amerikanske flåde med hensyn til design og flådeoperationer om bord, ikke ignorerede denne kapacitet, selvom størstedelen af ​​de store flåder gør en hidtil uset indsats for at erhverve dem. 

Vi bør ikke befinde os i samme situation som den britiske søfartspatrulje, der undermineret af ugunstige beslutninger og fjendtlig lobbyisme havde mistet alle sine kapaciteter i 2000'erne, blot for omgående at skulle anskaffe amerikanske P8'ere og siden da forsøge at genvinde sine kapaciteter. mistede operationelle kapaciteter på få år.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler