Pakistan bestiller 340 russiske T90 tunge kampvogne og 240 kinesiske VT4

Kampvognen genvandt sine farver i 2018, den blev igen et væsentligt værktøj for militær magt i 2019. Således annoncerede Pakistan rækkefølgen på ikke mindre end 600 moderne kampvogne, herunder 360 russisk-fremstillede T-90'ere, og 240 VT- 4, den seneste i Kinas næste generation kampvogne.

Disse tanke vil forstærke 350 Al-Khalid (T-90), 500 Al Zarrar (T59) og 350 T80 af ukrainsk produktion på lager. Samtidig annoncerede Thailand rækkefølgen på 10 yderligere VT-4'ere, for at fuldføre sin styrke på omkring halvtreds ukrainske T-84 Oplots, og 12 VT4'er allerede erhvervet fra Kina.

I slutningen af ​​året var det Tyrkiet, der annoncerede ordren på det første af fire partier af 250 Altay-tanke, den nye generation af tunge kampvogne af lokal produktion, der skulle erstatte M48, M60 og efterfølgende Leopard 1 i drift i det tyrkiske hær. Med hensyn til Rusland, hvis det fortsætter med at producere 150 nye T90M, T72B3M og T-80 BVM hvert år for at forny sin flåde af kampvogne fra den sovjetiske periode, har det også bestilt 132 T14 og T15, der skal leveres inden 2021. T14 vil også begynde dets statslige test, beregnet til at evaluere dens ydeevne, men frem for alt at definere alle behov og potentiale omkring implementeringen af ​​den nye tank. Det ville ikke være overraskende i denne henseende at se T14'er udstationeret i Syrien i de kommende måneder, som det var tilfældet med droner, Terminator 2 og T50-prototyperne af Su-57.

Det ser ud til, at kampvognens død, som er blevet diskuteret bredt i Vesten i løbet af de sidste 20 år, igen er blevet annonceret på en meget forhastet måde. Hvis kampvognen udviste reel sårbarhed, når den blev misbrugt, som i Grosny's gader eller i Syrien, forblev den det væsentlige redskab for landstyrkerne til at skabe brud og overskridelse, til at eliminere en beslutsom og fastlåst modstander og til at angribe og ødelægge fjendens kampvogne. Som sådan viste kampvognskampene i Donbass, Syrien og Yemen, at tunge kampvogne forblev essentielle i mange områder.

Men nutidens kampvogn har ikke længere meget til fælles med den, der udstyrede styrkerne på begge sider af jerntæppet, og ankomsten af ​​panserværnsmissiler har dybt ændret paradigmerne. Men siden da har skjoldet også gjort enorme fremskridt, især med ankomsten af ​​soft-kill og hard-kill beskyttelsessystemer, beregnet til at opdage, blokere og opsnappe missilangreb, hvilket markant øger det pansrede køretøjs overlevelsesevne. Således udstyret genvinder en kampvogn den mobilitet og mission, som var dens egen, nemlig at udsætte sig selv for at føre ild på fjendens linjer og dermed skabe bruddet. 

Det skal bemærkes den kommercielle succes for den kinesisk-fremstillede VT4-tank siden dens officielle præsentation i midten af ​​2017, idet det pansrede køretøj allerede er blevet officielt valgt af Thailand (38 enheder, muligheder ud af 150) og Pakistan (240 enheder). Til en pris af mindre end $6 millioner tilbyder denne tank et forhold mellem ydeevne og pris uden sammenligning i dag, især ved at integrere en gyrostabiliseret 125 mm kanon forbundet med et termisk styringssystem, sammensat panser og et aktivt beskyttelsessystem. moderne passiv mod missiler og granater , ligesom T99 brugt af den kinesiske hær, hvorfra den er afledt. 

Læs artiklen på engelsk (2 min)

https://www.armyrecognition.com/january_2019_global_defense_security_army_news_industry/pakistan_planning_to_buy_600_mbts_including_t-90_russian_ones.html

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler