Kina arbejder allerede på efterfølgeren til 20. generation J-5 jagerfly

Hvis der er et land, der har en langsigtet strategisk vision, er det Kina. Ikke alene er landet nu ved at udvikle en førende militærstyrke i et tempo, der overrasker de mest kræsne eksperter, men det har tydeligvis ikke til hensigt at hvile på laurbærrene i de kommende år.

Så selvom de første kinesiske kampdroner begynder deres operationelle tests, at J-20 jagerflyet ankommer til enhederne, og at FC-31 officielt er annonceret som det sandsynlige fremtidige luftfartøjsbaserede jagerfly for den kinesiske flådeflyvning, ville ingeniørerne fra aeronautiske grupper allerede have påtaget sig design af den fremtidige enhed, som vil erstatte denne generation af fly fra 2035.

Og det er ikke overraskende.

Faktisk har Kina i 30 år afsløret en ny enhed hvert 5. år og en ny generation hvert 20. år. Ud over J-20 og FC-31 jagerfly vil det næste fly være den strategiske HH-20 bombefly, som vil erstatte den H-6, der i øjeblikket er på lager, og som skulle være officielt præsenteret i 2020.

I 2025 er det afløseren for JH-7, angrebsflyet afledt af Su-24, som skulle tages i brug. Og i 2030 bliver det højst sandsynligt 5. generationsversionen af ​​J-10 enmotors jagerfly, der kommer i drift. Meget logisk burde efterfølgeren til J-20 komme i drift i 2035.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Aviation de chasse | Construction aéronautique militaire | Drones et Robotique militaires

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler