Den tyrkiske militærforstærkning forstyrrer balancen i det vestlige Middelhav

Siden sin tiltrædelse til magten i 2002, hvor AKP opnåede det parlamentariske flertal i Tyrkiet, har Recep Tayyip Erdogan påtaget sig et meget vigtigt program for modernisering og styrkelse af den tyrkiske militærmagt, såvel som dens forsvarsindustri. På 15 år er budgettet dedikeret til tyrkisk forsvar steget fra 7 milliarder dollars til mere end 18 milliarder dollars, en udvikling, der knap blev bremset af krisen i 2008. I tyrkiske lira steg budgettet fra 13,5 milliarder dollars i 2202. , til 70 milliarder i 2018 , hvilket afslører lederens meget selvhævdende vilje.

Denne stigning afspejles i større våbenprogrammer. I det kommende årti vil de tyrkiske styrker modtage 100 F35A'er og sandsynligvis omkring tyve F35B'er, 250 til 500 moderne Altay kampvogne af lokal produktion, 4 FT-2000 antiluftskyts destroyere og 8 FT-100 multi-purpose fregatter fra MILGEM programmet .

Samtidig vil flåden på 250 tyrkiske F16'ere blive bragt til Block50+-standarden, før den gradvist erstattes af det lokale 5. generations jagerprogram, der er udviklet i samarbejde med Storbritannien, TFX.

Faktisk vil de tyrkiske væbnede styrker i 2030, understøttet af høj demografisk vækst sammenlignet med vestlige standarder og vedvarende økonomisk vækst, udgøre en styrke af højeste orden i det østlige Middelhav, Sortehavet og Mellemøsten.

Denne massive forstærkning er ikke uden at give anledning til meget alvorlige bekymringer, især blandt Tyrkiets naboer. Og det gælder især, da den tyrkiske præsident siden 2012 har gjort det til sin mission at genoprette Tyrkiet til dets grænser forud for Første Verdenskrig. Imidlertid har mange lande integreret disse områder i mere end et århundrede, så meget desto lettere siden landet, en allieret med Tyskland, var i den tabende lejr, og størstedelen af ​​disse områder var blevet erobret af styrken af ​​det osmanniske imperium.

I Grækenland skaber den tyrkiske forstærkning således meget alvorlige bekymringer blandt befolkningen og i generalstaben. Den hellenske halvø, der stadig i vid udstrækning er begrænset af sin genopretningsplan, der sigter mod at rydde sin gæld op på 170 % af sit BNP, kæmper for at finansiere moderniseringen af ​​sine væbnede styrker for at opretholde en situation i balance med sin turbulente nabo.

Bekymringen er så meget desto vigtigere, som begge lande er medlemmer af NATO, og derfor kan begrebet kollektivt forsvar ikke påberåbes i tilfælde af et tyrkisk angreb på græske territorier eller øer, og at modstandskraft og europæisk sammenhængskraft i forsvarsmæssig henseende er tvivlsom. , især da flere europæiske lande vil tøve med at gribe ind over for Tyrkiet på grund af den store tyrkiske diaspora i Europa.

Denne sag kunne godt repræsentere fremkomsten eller Nemesis af virkeligheden i Forsvarseuropa...

Læs artiklen på engelsk (3 min)

http://www.defenseworld.net/news/24021/US_Technical_Team_to_Explain_Risk_to_F_35_Jets_from_Turkish_S_400_Air_Defence_System#.XDSkcBS5DzA

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler