Kina ville være tæt på en ny militær tærskel

- Annonce -

Hvert år giver American Defense Intelligence Agency (DIA) kongressen en rapport om observerede og forudsigelige udviklinger i store militærnationer. Dette års rapport om Kina vækker særlig opmærksomhed, fordi den vurderer, at landet ville være det ved at krydse en teknologisk og psykologisk tærskel, hvilket får det kinesiske militær og ledere til at overveje, at de har ressourcer og styrker, i tilstrækkelig mængde og kvalitet, til at udfordre USA i en regional konflikt, især vedrørende Taiwan.

Ifølge denne rapport har kinesiske politiske og militære ledere indtil nu anset, at det militære værktøj var under drægtighed, i en transformationsproces for at nå et niveau, der kan sammenlignes med det i USA. Dette forklarede den tilsyneladende kinesiske passivitet på den regionale og internationale scene. Men de seneste professionaliseringsreformer, såvel som de blændende teknologiske fremskridt, som hærene har gennemført i løbet af de sidste 10 år, giver nu de samme ledere mulighed for at have et tilstrækkeligt niveau af selvtillid til at foretage større handlinger.

Erobringen af ​​Taiwan ser ud til at være den mest sandsynlige, men andre teatre kunne også være, især mod Indien og i Det Kinesiske Hav. Rapporten konkluderer dog, at i dag er der intet, der tyder på, at Kina forventer en større global konfrontation og kun forestiller sig lokaliseret regionale konflikter.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler