Det russiske luftvåben modtog 48 nye jagerfly i 2018

Som det ofte er tilfældet i starten af ​​året, er det tid til at gøre status, og resultaterne af den russiske luftfartsforsvarsindustri er smigrende. I løbet af året vil de russiske styrker have modtaget 14 Su-30SM multi-purpose jagerfly, 14 Su-34 angrebsjagere, 10 Su-35S multi-purpose luftoverlegenhedsjagere og 10 Yak-lette angrebs- og træningsjagere. Til disse 48 nye enheder, tilføjes moderniseringen af ​​8 Su-27 SM3 jagerfly fra luftoverlegenhed og et ubestemt antal Mig-31BM og Mig31K interceptorer, hvor sidstnævnte er modificeret til at bære Kinjhal hypersoniske missil.

Med hensyn til den strategiske bombeflyflåde begyndte arbejdet i år med moderniseringen af ​​35 til 60 supersoniske langdistance Tu-22M3M Backfire bombefly, konstruktionen af ​​10 nye Tu-160 Blackjack strategiske bombefly til M2-standard, hvor den eksisterende flåde gradvist bringes til M standard.

Med resultatet af denne moderniseringsfase, som slutter i 2020 med det ti-årige investeringsprogram (eller GPV på russisk) 2011-2020, vil de russiske luft- og flådestyrker have en moderne udstyrsrate på 80 %. En bemærkelsesværdig rate for et land, hvis BNP forbliver på niveau med Italiens, og som ikke har ofret tal for sin modernisering. Det russiske luftvåben vil således i 2020 stille med 1200 jagerfly og interceptorer, hvoraf mere end 900 vil blive betragtet som moderne eller moderniseret. Dette er næsten dobbelt så mange fly som de britiske, franske, tyske, italienske og spanske luftstyrker tilsammen, disse lande har tilsammen et BNP, der er 2 gange højere end Rusland, og har desuden ikke en flåde af strategiske bombefly.

Tallene er som sådan væsentligt sammenlignelige, når vi studerer anskaffelse og modernisering af pansrede køretøjer, artillerisystemer, luftværnssystemer eller helikoptere. Kun flåden er mere afbalanceret, hvor russiske skibsværfter kæmper for at producere skibe med en tonnage på over 2000 tons. 

Uanset hvad viser Rusland ingen tegn på svaghed i sin vilje til at modernisere og styrke sine forsvarsredskaber. I takt med at kløften bliver ved med at udvide sig mellem russisk og europæisk militærmagt, vil afhængigheden af ​​amerikansk beskyttelse vokse, selvom USA på sin side bliver nødt til at koncentrere en stigende del af sine ressourcer for at begrænse den kinesiske militærmagt. En dikotomi at huske på i disse tider med social uro...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler